Posle 10 dana zatvoren je 51. Beogradski sajam automobila i 7. međunarodni sajam motocikala na kojem se predstavilo više od 400 izlagača, među kojima je bila 51 domaća premijera automobila i 58 premijernih modela motocikala.Sajam je posetilo nešto više od 160.000 ljubitelja automobilizma, što je za oko 30.000 više nego na sajmu 2011. godine.

Sajam je i ove godine  organizovan sa velikim uspehom, uprkos teškoćama u kojima se nalazi evropska automobilska industrija, padu kupovne moći stanovništva i krizi u zemlji i svetu. Po broju posetilaca se vidi da je ovaj sajam izazvao veliko interesovanje, najavljujući svakako bolje dane za srpsku automobilsku industriju.

zatvaranje_sajma_automobila-01

Na sajmu dodeljen je i veliki broj nagrada, kako za postioce tako i za izlagače. Tako je poslednjeg dana manifestacije izvučena glavna nagrada, najnoviji model automobila FIAT Panda 1.2 Lounge, koju poklanjaju FIAT Automobili Srbija i Beogradski sajam. U nagradnoj igri mogli su da učestvuju svi posetioci sa kupljenim ulaznicama.

zatvaranje_sajma_automobila-02

Utisci će se “slegati” i narednih dana a ono što nam ostaje je da vidimo da li će se ova manifestacija održati sledeće godine ili će se nastaviti sa sadašnjim ritmom – održavanja svake druge godine.