Optimalna situacija za zdravlje vašeg vozila je ta da ne vozite s manje od polupunog rezervoara goriva da ne bi oštetili motor, naročito ako imate stariji automobil.

Jedna od stvari koje bi prilikom vožnje svakako trebalo izbegavati jeste vožnja s malo goriva u rezervoaru goriva. Odnosno, rezervoar goriva nikad ne bi trebalo da bude prazan više od polovine kapaciteta jer tako čuvate zdravlje motora svog vozila. Kada je rezervoar goriva prazan većim delom svog volumena, u njemu se kondenzuje voda zbog razlike u temperaturama.

Voda u sistemu ubrizgavanja goriva je jedan od najvećih neprijatelja vašeg motora jer izaziva prevremenu koroziju sistema za ubrizgavanje i probleme u radu motora. Navedeno je najopasnije u prelaznim vremenskim periodima, kada su, kao sada, noćne temperature ispod nule, a dnevne iznose i preko desetak stepeni Celzijusa. Najveća opasnost su rezervoari velikih automobila koji imaju zapreminu i po 100 litara. To su velika ‘prazna burad’ puna vodenog kondenzata’, kaže Husinec, hrvatski veštak za vozila i saobraćaj.

Dodaje i da je problem još izraženiji kod starijih vozila jer su njihovi rezervoari napravljeni od lima, za razliku od plastičnih, kakve imaju moderni automobili. ‘Lim zbog navedenog korodira i rđa se meša s gorivom. To veoma često dovodi do kvara Bosch pumpe pa neretko vozilo stane u saobraćaju baš u trenutku kada se vozi većim brzinama, pri čemu je velik protok goriva kroz sistem ubrizgavanja.

Ovu pojavu mehaničari u žargonu zovu ‘studentski sindrom’ jer studenti zbog nedostaka novca obično voze svoje automobile na rezervi. Navedeno se dešava veoma često i vozilima koja se sezonski upotrebljavaju, kao što su kamperi’, izjavio je Husinec.