Planirate kupovinu automobila vrednosti od 3 do 4 hiljade eura, a ne znate koji je najbolji za te pare. Ovde možete pročitati par saveta zašto bi to trebao biti Golf 4, kao i šta bi bilo korisno proveriti u slučaju kupovine.

Moram napomenuti da je ovaj automobil skuplji od konkurencije u klasi, ali sa razlogom, jer je u godinama iza nas pokazao da je veoma bezbedan, kvalitetan i pouzdan. Prvo i osnovno je bezbednost putnika. Do 1999-te vazdušni jastuci su bili dodatna oprema, a od tada postaju standardni deo svakog Golfa. Zatim ABS sistem koji je veoma koristan pri naglom zaustavljanju vozila u kritičnim situacijama ili u slučaju proklizavanja na snegu i ledu. Karoserija je veoma kvalitetna, limarija izdržljiva, i sve deluje veoma čvrsto. Unutrašnjost je odlično urađena, pedantno, bez previše sitnih delova na komandnoj tabli. Sedišta su udobna, zadnja “klupa” je odlično urađena sa dosta prostora, što je česta mana kod automobila u ovoj klasi. Ovaj automobil odlikuju i kvalitetni motori, sa rasponom snage od 70 KS do 210 KS. Ako želite ekonomičan motor, sa solidnom snagom, preporuka je benzinac 1.6-litarski sa 105 KS i turbo dizel 1.9-litarski sa 90 KS, kod koga se potrošnja kreće oko 5l.

Inače, cena održavanja “četvorke” je u proseku klase. Kod nas ima malo ovlašćenih VW servisa, dok “divljih” ima na svakom koraku, i ponuda rezervnih delova je odlična. Golf 4 se pokazao godinama kao dobra investicija, uvek ga je lako prodati i to uz minimalan gubitak novca, jer naši vozači jednostavno vole ovaj automobil.

Golf-4-saveti

Prvo što treba proveriti pri kupovine Golfa 4 je elektronika, ali to sve može bez majstora, jednostavno kada upalite auto, na instrument tabli će vam javiti ako ima bilo kakav kvar. Kad smo kod elektronike treba proveriti sijalice stop svetla, jer one najčešće “crkavaju” kod Golfa 4. Takođe prvi modeli “četvorke” su imali problema sa centralnim zaključavanjem, ali je kasnije i taj problem rešen.

Stvari koje je važno proveriti su menjač, kvačilo, volan. Za ovo bi bilo korisno izaći na ravan put, da bi što bolje sagledali stanje “osnovnih” delova. Kada ubrzate do npr. 60 km/h, pustite gas i pritisnite kvačilo. Zatim pustite upravljač i polako pritiskate kočnicu dok se automobil ne zaustavi, ako se ne kreće pravolinijski prilikom zaustavljanja, vreme je za centriranje trapa. Korisno je pogledati gume na papučicama, da li su oguljene, izlizane, mada ima dosta njih koji ih zamene pre prodaje, menjač koji takođe može pokazati kako je auto vožen i koliko. Pa na primer vrata i rukohvati, i tu se može videti koliko je automobil korišten, i jedna zanimljiva stvar, o kojoj neko i ne razmišlja, da li auto ima kuku, jer to automatski znači da je motor radio pod većim naporom.

Zatim od mehanike treba proveriti silen blokove, amortizere, jer auto je ipak pravljen za neke bolje puteve, pa ovi delovi kod nas mogu brzo da nastradju. Proverite ulje i sve delove vezane sa tim, zupčasti kaiš koji je korisno menjati na pređenih 70 000 km.