Posle vrele Grčke, i par staza koje su izbacile glavne favorite iz borbe za više bodova, na red je došla Sardinija. Kao i u predhodnim trkama, ni ova nije donela veća iznenađenja. Volkswagen Motorsport tim je opet na čelu karavana, sa svojim najboljim vozačem Sebastianom Ogierom, koji je osvojio novih 28 bodova.

Ne znamo ko će zaustaviti mladog Francuza u njegovom pohodu na svetsku titulu. Posle trke u Italiji, gde je prvo mesto obezbedio posle prvog dana i odustajanja prvo Hirvonena, pa zatim i Ostberga, Ogier grabi krupnim koracima ka prvoj WRC tituli. U tome mu je delimično pomogao klubski kolega i pobednik Akropolis relija, Jari-Matti Latvala, koji je imao defekt sa prednjom levom gumom, ali je ipak i on na kraju uspeo da se popenje na postolje, osvojivši treće mesto.

wrc-ogier-win

Thierry Neuville, prošlogodišnji vozač Citroenovog Junior Teama, u Qatar WRT-u ove godine dokazuje da je vredan pažnje. Drugo mesto, sigurna, taktički sjajna vožnja od njega stvara vozača privlačnog svakom timu. Dani Sordo je čuvao čast Citroena, a prijatno je petim mestom iznenadio Čeh Martin Prokop koji se sigurno nije nadao tom plasmanu pre početka takmičenja.

1. Sebastian Ogier                      3:22:57.9

2. Thierry Neuvill                              +1:16.8

3. Jari Matti Latvala                       +1:48.0

4. Dani Sordo                                   +3:19.2

5. Martin Prokop                               +8:34.1