Ovogodišnji WRC reli karavan nastavljen je u Grčkoj, gde su favoriti imali dosta problema, pre svih prvi vozač Volkswagen Motorsport tima Sebastien Ogier, koji je trku završio na 10. poziciji. Ipak, u prvi plan je izleteo drugi vozač VW tima Jari-Matti Latvala. Mladi Finac je sjajno vozio ceo Akropolis reli i zasluženo doneo novu pobedu za VW Motorsport tim.

Na prvim trkama nismo mogli ni da predpostavimo kakav potencijal ima mladi Jari-Matti Latvala, pre svega zbog pehova koje je imao na svom automobilu. Čak su i mnogi komentarisali da je VW tim pogrešio sa njegovim angažovanjem, ali na poslednje tri trke opravdao je sva očekivanja. Dva puta po treće mesto u Portugalu i Argentini, a zatim prva pozicija na nedavno završenom „Reliju bogova“ u Grčkoj.

wrc-grcka-polo

Nakon šoka zbog odustajanja Ogiera (kasnije se vratio u reli) već prvog dana, Latvala je odlučio da preuzme stvar u svoje ruke. Strpljivo je vozio, čekao na grešku mladog Rusa Novikova koji je u tom truntku bio na prvoj poziciji. Trenutak „ruske“ nepažnje i Latvala je čvrsto krajem subotnjeg dana zgrabio vođstvo. Ostvareni minut prednosti je vešto održavao i lagano povećavao. Na kraju: minut i pedeset sekundi ispred Citroenovog aduta Dania Sorda i više od dva minuta ispred Thierrya Neuvilla. Vozač VW Motorsport tima dokazao je da je sam vrh svetskog relija.

wrc-grcka-slavlje

Veoma dobar je bio i treći vozač VW tima, mladi Norvežanin Andyu Mikkelsen, koji je zauzeo treću poziciju, ispred Nassera Al Attiyaha. Pored Ogiera, veliko razočarenje je i 7. pozicija Mikke Hirvonena. Reli se sada seli u Italiju, a vozi se od 20. do 23. juna.

1. Jari Matti Latvala                  3:31:01.2

2. Dani Sordo                                 +1:50.0

3. Thierry Neuvill                            +2:14.1

4. Andyu Mikkelsen                     +3:55.1

5. Nasser Al Attiyah                        +4:12.6