Volkswagenov vozač Jari-Matti Latvala ponovo je dokazao da raspolaže brzinom potrebnom za konkurisanje aktuelnom šampionu Sebastienu Ogieru, problem je što Latvala tu brzinu često poništava greškama i izletanjima. Kada se sve karte poklope, međutim, Finac je veoma brz o čemu svedoči i današnja pobeda u Finskoj.

Posao na domaćem terenu Latvala je odradio odlično, iako je Ogier minimizovao gubitak bodova pobedom na poslednjem, powerstage ispitu. Na tom brzincu je Latvala bio drugi, dok je jedan utešni bod osvojio Kris Meeke u Citroenu. U ukupnom poretku treće mesto pripalo je drugom Citroenovom vozaču, Madsu Ostbergu.

wrc-finska-1

Današnji dan je za Latvalu bio više-manje rutina, mada Ogier nije popuštao do samog kraja relija. Razlika među dvojicom timskih kolega, međutim, nikada nije pala ispod deset sekundi, što je Latvali dalo dovoljno prostora za doziranje tempa, ako je u Finskoj moguće govoriti o takvim stvarima, obzirom na brzine na ispitima.

wrc-finska-2

Pred WRC ekipama su dve nedelje pauze, nakon čega je na programu povratak na asfalt i to u vinogradima i na tenkovskim poligonima Relija Nemačka, od 20. do 23. avgusta.

1. Jari-Matti Latvala    (VW Polo-R)             2:33:03.8
2. Sébastien Ogier   (VW Polo-R)                       +13.7
3. Mads Ostberg   (Citroen)                              +1:36.8
4. Thierry Neuville   (Hyundai)                          +3:58.7
5. Ott Tanak  (Ford Fiesta RS)                          +4:29.3