Na prethodna dva velika salona automobila VW Golf je dobio nagrade za automobil godine u Evropi i automobil godine u svetu, pa shodno tome VW kompanija ima u planu da u narednom periodu postane najveća kompanija u svetu auto industrije. Prvi korak je zapošljavanje 50.000 radnika.

VW kompanija planira da do 2018. godine poveća broj svojih stalno zaposlenih lica na 600.000, što predstavlja jedan od delova strategije da VW postane jedan od vodećih proizvođača automobila u svetu. “Volkswagen raste i zato će nastaviti da zapošljava nove radnike u proizvodnji”, objasnio je Bernd Osterloh, jedan od direktora ove kompanije. Takođe je najavljeno da će VW zaposliti više radnika u Kini, a manje u Evropi.

vw-radnici

VW računa da će rast u prekookeanskim zemljama i Aziji nadoknaditi slabiju potražnju u Evropi, a u Kini namerava da skoro udvostruči proizvodnju u narednih pet godina. Glavni konkurent u ovim planovima, VW kompanije, je Toyota koja je 2012.-tu godinu završila sa 9,75 miliona prodatih automobila, dok se VW zaustavio na 9,07 milona.