Kao rezultat velike potražnje za sedmom generacijom modela Golf, proizvođač iz Wolfsburga je objavio da namerava da proširi svoje proizvodne kapacitete.Model koji je na domaćem, nemačkom, tržištu krenuo u prodaju u novembru prošle godine, do sada je zabeležio već više od 100.000 narudžbina, pa su u Volkswagenu odlučili da uvedu tri dodatne subotnje smene kako bi se proizvelo 2.000 automobila više.

Golf je najprodavaniji automobil u Evropi, prema statistikama agencije Jato Dynamics, ali i uz takav rezultat prodaja ovog modela u decembru prošle godine pala je za visokih 32 odsto (na 22.698 primeraka) u odnosu na decembar 2011. Pritom se, na nivou cele godine beleži nešto niži pad i iznosi 11 odsto, uz 485.742 prodata vozila.

Na nemačkom tržištu, najvećem pojedinačnom tržištu u Evropi, prodaja marke Volkswagen pala je za 23% u decembru, ali uprkos tome, VW je sa novim Golfom očigledno na putu još jedne godine uspeha (bar kada je u pitanju pozicija na tržištima).

vw-fabrika-velika

Inače, Volkswagen Golf se na prvom mestu prema prodaji u Evropi nalazi već 5. godinu za redom. To je ostvario nakon što je tokom svakog od 12 meseci prošle godine bio na prvom mestu (najbolji mesec prema broju prodanih primeraka bio je mart, uz 52.933).

Takođe, VW Golf je zadržao prvu poziciju na evropskom tržištu tokom 33 poslednja meseca (bez prekida, počevši od aprila 2010.). I konačno, ovaj automobil je bio br. 1 u 55 od poslednjih 57 meseci i tokom 27, od poslednje 31 godine!

Izvor:
www.auto.blog.rs