Kako piše Tanjug, nemačka automobilska kompanija Volkswagen bi mogla da obešteti vlasnike njihovih dizel vozila verovatno u vidu nadoknade za izgubljenu vrednost automobila, saopštio je direktor američke filijale VW-a, Majkl Horn.

Pred američkim zakonodavcima, koji istražuju VW-ov skandal sa manipulacijom vrednostima izduvnih gasova, Horn je rekao i da bi popravka automobila opremljenih spornim softverom u SAD mogla potrajati godinu do dve, a možda i više, prenosi agencija AP. Prema njegovim rečima, popravka se neće odraziti na potrošnju goriva po kilometru, ali bi se mogla odraziti na performanse vozila.

vw-nadoknada-1

„Možda će biti blagih posledica po performanse“, naveo je Horn pred američkim Komitetom za energetiku i trgovinu, i dodao da VW nije izračunao koliko je ovaj skandal koštao vlasnike spornih automobila.

vw-nadoknada-2

Ranije ove nedelje, istraživačka kompanija Keli Blu buk je saopštila da je vrednost VW-ovih automobila sa 2,0 litarskim dizel motorom pala za 13 odsto od sredine septembra. U zaključku, Horn je izjavio da 7,3 milijarde dolara (6,5 milijardi evra) za pokrivanje troškova skandala, izdvojenih do sada.