Nakon opštih utisaka o 51. Beogradskom sajmu automobila, red je došao da nešto više kažemo i o Volkswagenu i njegovom štandu. Kao i ranijih godina, i ove su predstavljeni gotovo svi modeli nemačke kompanije, i naravno auto godine za Evropu, novi Golf 7. Neki od njih se već od ranije mogu videti na našim putevima, tako da ćemo mi predstaviti novitete.

Od Golfovih automobila predstavljene su TDI verzije sa 1.6-litarskim motorima i TSI verzija sa 1.2-litarskim benzin motorom. Dizel motori su jačine 105 KS, dok je benzinac nešto slabiji  i pokreće ga 85 KS. Svi modeli u standardnoj opremi sadrže: vazdušne jastuke za vozača i suvozača, sistem vazdušnih zavesa, ESP, “Climatronic” automatski klima uređaj, multimedijalni uređaj sa ekranom osetljivim na dodir, 8 zvučnika, bord kompjuter, elektromehaničko upravljanje, “Auto Hold” funkcija parkirne kočnice, indikator probušene gume i još mnogo toga.

vw-beogradski-sajam-automobila-golf

Pored Golfa zanimljiv nam je model up! 1.0MPi sa 60 KS. U standardnoj opremi VW-ov gradski automobil sadrži: vazdušne jastuke za vozača i suvozača, elektropodizače stakala napred, ABS, bočne vazdušne jastuke napred, elektromehaničko progresivno upravljanje, “RCD 215” radio CD uređaj sa MP3 reprodukcijom, 2 zvučnika napred, čelične točkove 5J x 14“, gume 165/70 R 14. Pored ovoga u dodatnoj opremi možete dobiti: “Maps + More” portable infotainment sistem i navigacioni uređaj kao i  čelični rezervni točak sa gumom punih dimenzija.

vw-beogradski-sajam-automobila-up

Uz ova dva modela, mnogo pažnje posetilaca privukla je i nova Jetta, koja je na štandu VW predstavljena sa 1.6-litarskim TDI motorom i pokretačkom snagom od 105 KS. Jetta je opremljena slično Golfovim modelima, uz paket dodatne opreme koji obuhvata “Climatronic” automatski-digitalni klima uređaj, “Navarra” aluminijumske felne 6.5j x 16″, gume 205/55 R16, volan obložen kožom sa aluminijumskim dekorativnim detaljima.