Prema prvim informacijama iz VW-a, uskoro ćemo videti naslednika Pasata CC, koji će od tog modela poneti samo oznaku CC. Nova kompaktna kupe-limuzina deliće MQB platformu sa Golfom 7 i imaće dosta sličnosti sa “sedmicom”, pa zato je koncept ovog automobila dobio ime Golf CC.

U početku Golf CC će se pakovati sa VW turbo benzin motorima, 1.4-litarskim sa 140 KS i dizel 2,0-litarskim motorima sa 150 KS. Snaga će se prenositi na prednju osovinu, pomoću manuelnog menjača i automatsko menjača sa dvostrukim kvačilom. U VW-u testiraju i sportski motor za ovaj automobil, koji će verovatno preuzeti od Audija TT i RS3, a to će biti 2,5-litarski turbo motor sa 5 cilindara. Takođe se testira i mogućnost pogona na svim točkovima.

vw-golf-cc-velika

VW se odlučio za ovaj korak zbog konukerncije, pre svega jer smatraju da mogu ponuditi dosta kvalitetniju kupe-limuzinu za istu količinu novca. Glavne konkurente će imati u Audiju A3 i narednom Mercedesovom modelu koji će imati pogon na prednjoj osovini, nosiće oznaku CLC. Takođe bi konkurenciju mogao da predstavlja i Infiniti, koji je usko povezan sa Mercedesom, ali i novi Leksus HS250h hibridni automobil, koji će parirati po ceni, ako ne po kvalitetu. A kada smo kod cene, iz VW nije još ništa precizno određeno, ali se pominje cena od oko 25 000 eura.