Ako želite da kupite dobar porodični automobil, teško će te naći nešto bolje od “šestice”. Naslednik Golfa 5 je “pokupio” dosta korisnih stvari od svojih prethodnika i od drugih modela VW kompanije, i uz par novih inovacija i tehnologija predstavlja skoro savršen automobil u klasi porodičnih. Ovo je relativno nov automobil, pa je tako i njegova cena oko 10.000 €. A evo i par saveta kako da odaberete pravi model za vas, ali i šta je korisno znati o mehaničkim delovima ovog Golfa.

VW kompanija nikad nije odstupala od stajlinga svojih automobila, osim u modelu Golf 5, kada je napravljena malo veća promena u dizajnu u odnosu na prethodne modele. Shodno ranijim generacijama, Golf 6 ima dosta sličnosti sa “peticom”, uz naravno par novih linija, kako bi auto izgledao atraktivnije i bio privlačniji brojnim kupcima. Još od prvog modela, Golf ima prepoznatljivu široku masku napred, i to se nije menjalo ni kod “šestice”, osim što je na ovom modelu preuzeta ideja od VW Široka, pa se ta širina maske spaja sa farovima u jednu traku preko celog prednjeg dela automobila. Na zadnjem delu, stop svetla su urađena slično kao i farovi, tako da se šire od unutrašnjosti ka spoljnim ivicama automobila i šire ga vizuelno.

Golf-6-spolja

 

Kada se pogleda enterijer, dosta toga je ostalo slično kao u Golfu 5, uz par estetskih dodataka. Pa je tako sva plastika na prekidačima dosta nežnija i mekanija na dodir, i skoro svaki prekidač je oivičen hromom. Instrument tabla je sada dobila belo pozadinsko svetlo, dok su iglice ostale u crvenoj boji. Kao i svi njegovi prethodnici i ovaj Golf ima dosta prostora, kako za vozača tako i za putnike na zadnjem sedištu.

golf-6-entrijer

Takođe Golf 6 je dostupan u tri nivoa opreme: “Trendline”, “Comfort line” i “Highline”, i svaki model je pravljen sa 3 i 5 vrata. U ovaj model Golfa prvi put su primenjeni sistemi: ACC (Automatic Distance Control), radarski sistem zadužen za održavanje rastojanja na auto putu, “Park Assist” sistem za automatsko parkiranje i DCC (Adaptive Chassis Control) sistem. Nešto više o ovim sistemima pisaću u narednim člancima.

ESP sistem je dodatno unapređan i ima uglađeniju kontrolu ponašanja vozila. Po pitanju pasivne bezbednosti Golf prati aktuelne standarde sa 7 vazdušnih jastuka, uključujući onaj za kolena. Pored iritirajućih signala upozorenja o vezivanju pojaseva na prednjim sedištima, Golf od sada ima i mogućnost detekcije vezivanja pojaseva na zadnjem sedištu. Deo standardne opreme su i dnevna svetla, što je svakako deo sistema koji obezbeđuju veću sigurnost putnika.

Golf-6-motor

Pod haubom imate izbor od 5 benzinskih i 4 dizel motora. Osnovni benzinski motori su 1.4-litarski sa 80 KS (max brzina je 172 km/h, ubrzanje od 0 do 100 km/h je 13.9 sekundi) i 1.6-litarski sa 100 KS (max brzina je 188 km/h, ubrzanje od 0 do 100 km/h je 11.3 sekundi). Od naprednijih”benzinaca” tu su 1.4-litarski TSI motor sa 122 KS (max brzina je 200 km/h. ubrzanje od0 do 100 km/h je 9.5 sekundi) i 160 KS (max brzina je 220 km/h, ubrzanje od 0 do 100 km/h je 8 sekundi) i 2.0-litarski TSI sa 210 KS, koji se koristi sa GTI verziju. Ko ipak više voli dizelaše, tu su dva TDI motora sa tzv. “common rail” sistemom i to 2.0-litarski sa 110 KS (max brzina 194 km/h, ubrzanje od 0 do 100 km/h je 10.7 sekundi) i 140 KS (max brzina 209 km/h, ubrzanje od 0 do 100 km/h je 9.3 sekundi). Oba motora su veoma ekonomična i potrošnja ne bi trebalo da pređe 5l na 100 km. Pored ova dva TDi, postoje i dva obična, i ne tako popularna,  dizelaša 1.6-litaski sa 90 KS i 105 KS.

I na kraju jedino na šta bi trebalo obratiti pažnju pri kupovini Golfa 6 starog 3-4 godine  je redovna servisna knjižica, jer redovnim servisiranjem ste odradili veći deo posla kod održavanja automobila. Možda valja prekontrolisati klima uređaj, pošto su imali običaj da se kvare kod ranijih modela. Sve u svemu Golf 6 je izuzetan porodični automobil i nećete pogrešiti ako vaša sledeća kupovina bude baš ovaj automobil.