Peta generacija Golfa predstavlja zanimljivu studiju u razvoju ovog modela VW-a. Većini svetski poznatih automobila raste reputacija sa razvojem novijih modela, pa je tako i sa Golfom. Od prvog pojavljivanja, koje je bilo 2004. godine na sajmu automobila u Frankfurtu, ovaj model Golfa je imao težak zadatak, da nastavi uspešnu seriju starijih generacije, pre svega “četvorke”, i u tome je uspeo.

Izgleda gotovo neverovatno šta je VW uspeo sa Golfovima u periodu od 1974. do 2004., sa prodajom od 22 miliona vozila za taj period, što dovodi do podatka da je na svakih 25 sekundi prodat po jedan automobil! Najveći udeo u tome imao je Golf 4, koji je činio 21 % prodatih automobila u Evropi u svoje vreme. Posle 7 godina uspešne vladavine iz VW-a su primetili da su se kupci zasitili ovim modelom i da bi valjalo osvežiti ga novim. Tada je u domu VW, u Volfsburgu, rodjen naslednik.

Golf-5-test-velika3

Mnogo stručnjaka u svetu automobila tvrdi da je Golf 4 bio auto sa najlepšim dizajnom od svih predhodnika, ali isto tako, pojavljivanje “petice” smatra se za največu evoluciju u dizajnu Golfa. Tako je na promociji novog Golfa glavni čovek VW-a Bernd Pischetsrieder objasnio: “Jedinu grešku koju Golf može naparaviti, je da prestane biti Golf.” Auto je postao elegantniji, savršeniji, a izrađen je na platformi preuzetoj od Audia A3 i VW Tourana, a to znači da je pogodan za svku vrstu naknadne rekonstrukcije, obrade, tuninga :). Što se tiče unutrašnjosti, dosta je unapređena, instrument tabla je preuzeta iz Tourana, plastični delovi su dosta finije urađeni. Zatim pojedini detalji od hroma, kao što su rubovi na instrument tabli, ivica menjača, delovi na vratima i dr. Svetla na instrumnt tabli su ostala kao na “četvorci”, pozadinska plava a kazaljke u crvenoj boji. Nijedan auto nije savršen, pa i ovaj Golf ima par sitnih prekidača na kontrolonoj tabli koji izgledaju jeftino, ali kada se takva sitnica uporedi sa znatno unapređenom unutrašnjosti, vredi uložiti novac u ovakav auto. Naravno ima tu još noviteta, kao što je uvođenje novih tehnologija u kontroli klime, zatim ESP sa minimum 6 vazdušnih jastuka, automatsko aktiviranje svetala i brisača pomoću senzora.

Golf-5-test-velika2

Što se tiče ponašanja pri vožnji i sigurnosti automobila, VW je pokušao da ispavi greške koje su se pojavljivale kod predhodna dva modela. Pa je tako preuzet sistem suspenzije od Ford Fokusa i prvi utisci su bili obećavajući. Telo novog Golfa je 80% čvršće od svojih predhodnika, i pomoću elektonske kontrole stabilnosti i upravljanja auto je dosta sigurniji i bezbediji u vožnji. Svi modeli su dostupni sa 3 i 5 vrata. Takođe postoji širok repertoar motora, počev od benzinaca koje predstavlja 1.4-litarski i 3 FSI-ja: 1,4-litarski sa pokretačkom snagom od 90 KS, 1.6-litarski sa 115 KS i 2.0-litarski sa 150 KS ili u GTI varijanti sa 197 KS. Kod dizelaša je manji izbor, pa možete voziti malo manje ekonomični 2.0-litarski SDI, standardno dobri 1.9-litatski TDI i jedan novi motor koji je preuzet od Audija A3, a to je 2.0-litarski TDI. Golfa sa ovim motorom pokreće 140 KS, a ubrzava do 100 km/h za nešto manje od 9 sekundi i može dostići maksimalnu brzinu od 200 km/h. Oba TDi motora su rađena po Euro 4 standardu, i potošnja im je od 6l do 8l na 100 km. Menjači su 5-stepeni i 6-stepeni kod 2.0 TDI-ja i sa DSG menjačem. A ako nekoga interesuje emisija gasova je oko 140 g/km, i u tome su među prvima u klasi.

Golf-5-test-velika1

I na kraju, kada ste se odlučili za kupovinu Golfa 5, trebali bi da znate par stvari koje je korisno proveriti pri kupovini.  Pažnju treba obratiti na probleme kod savremenih „komon rejl“ dizelaša, poput zapušenih brizgaljki usled lošeg goriva. Takođe, verzije sa početka proizvodnje ovog motora imale su problema sa EGR ventilom i membranom ovog uređaja. Za dizelaše je karakterističan i problem na tzv. plivajućem zamajcu. Ova neispravnost se manifestuje izraženim vibracijama na praznom hodu, a problem se rešava zamenom ovog dela. Vredi proveriti ksilen blokove, jer naši putevi doprinose bržem habanju ovih delova.

Ukoliko vam je potreban neki rezervni deo ili pak imate viška – možete i besplatno da ostaviti oglas i na sajtu MojGolf.com – dovoljno je da me kontaktirate putem forme na www.mojgolf.com/marketing/ i vaša ponuda/potražnja naći će se na spisku besplatnih malih oglasa u okviru sajta.