Na jednom od najvećih sajmova automobila u Ženevi predstavljen je  Volkswagenov digitalni automobil. Ovaj koncept kupe sa četvoro vrata nosi naziv “I.D. Vizzion”. On predstavlja Volkswagenovu viziju budućnosti individualne mobilnosti. Zahvaljujući električnom pogonu automobil je u potpunosti bez emisija u saobraćaju. Takođe, automatsko ga upravljanje čini bezbednijim i znatno udobnijim

Na prvi pogled, novi Volkswagen dolazi iz budućnosti. Ne toliko zbog dizajna, koliko zbog drugih karakteristuja. Ovaj model nema volan i papučice, tako da vam ne treba vozač!

volkswagenov digitalni automobil

Kako navode zvaničnici, Volkswagenov digitalni automobil će imati nivo pet autonomne vožnje. Taj nivo će biti dostignut kombinacijom međusobno povezanih laserskih i ultrazvučnih skenera, radara i kamera. Ovako povezan sistem omogućava da se u potpunosti oslonite na automobil.

Volkswagenov digitalni automobil – Putnici će imati ipak šta da rade 🙂

Imaće posla i za putnike u ovom automobilu iz budućnosti. Moćićete da kontrolišete audio sistema, zadate rutu kretanja, a i da zaustave vozilo.

volkswagenov digitalni automobil

Automobil će do 100km/h stizati za 6,3 sekunde. Sve uz pomoć dva elektromotora, ukupne snage preko 300 “konja”. Maksimalna brzina je ograničena na 180 km/h. Litijum-jonske baterije će mu davati autonomiju od preko 660 kilometara.

Plan da je prvi primerak izađe na ulice 2030. godine. Pre toga će stići njegova savremenija verzija sa volanom i papučicama.

Pogledajte i video kako VW vidi budućnost sa ovim automobilom