Tek drugi model u istoriji čuvene nemačke automobilske kompanije bio je popularan širom sveta. Na svakom kraju planete je pokupio različit naziv, a jedan od najsatrijih primeraka može da se pohvali činjenicom da vredi više od većine novih automobila.

Kada biste, nekim neverovatnim slučajem, imali na raspolaganju čak 190.000 evra na raspolaganju za kupovinu automobila, da li biste se odlučili za kupovinu polovnog automobila, starog oko 60 godina…?

t2-kombi-1

Verovatno da ne… Naime, to je suma koju vlasnik automobila Volkswagen “Kombi” traži za ovaj primerak iz 1955. Ruku na srce radi se o verziji na kojoj je urađena potpuna restauracija i svi delovi su gotovo kao novi.

t2-kombi-2

Ovaj VW model je nosio razne nazive, od fabričkog “Type 2”, preko “Transporter”, “Kombi” i tako dalje. Možda je najbolje ostao upamćen po tome što je predstavljao “Hipi” automobil.

t2-kombi-3

Što se tiče karakteristika ovog kombija, prvi motor koji je ugrađivan bio je benzinac zapremine 1.2 litara koji je davao samo 30 KS. Ovaj konkretni primerak je do sada prešao samo 10.000 kilometara. Vlasnik boju opisuje kao vosak za pečate crvena i kesten braon. Unutar kabine nalaze se sedišta u crnoj boji.