I dok je trenutni Golf dostupan s bogatom paletom dizelskih motora, sledeća generacija bi mogla kupcima da bude ponuđena bez dobre većine istih, a njihovo mesto bi trebalo da zauzmu hibridni pogonski sklopovi.

Svetski mediji prenose reči Volkswagenovog šefa Herberta Diessa koji je rekao da bi tzv. mikro-hibridi mogli da zamene nekoliko dizelskih modela u ponudi. Diess smatra da će napredak tehnologije omogućiti da hibridi kupcima ponude istu ekonomičnost, bolje performanse i sličnu, a možda i nešto nižu cenu.

Spy-Shots of Cars

Dalje, Volkswagenov šef za istraživanje i razvoj, Frank Welsch, je navodno izjavio da je ovaj nemački proizvođač zaustavio razvoj novog 1,5 litarskog dizelskog motora i da će se pažnja posvetiti benzin-struja hibridnim pogonskim sklopovima. Razlozi se kriju u sve strožim propisima, ceni potrebnoj da bi se isti zadovoljili i sl.

Tako 1,6 litarski TDI ne bi trebalo da dobije naslednika, a sam će ostati na tržištu prisutan “još tri do četiri, najviše pet godina”, naravno uz određene potrebne dorade.

2.0 TDI bi za godinu do dve trebalo da dobije novu generaciju i da još neko vreme ostane dostupan kupcima.

Ipak, vratimo se samom Golfu i recimo da za sada nije poznato o kakvom će se tačno hibridnom pogonskom sklopu, koji će zameniti većinu dizelske ponude, raditi, ali pomenuti izvor kaže da bi dizelske motore u osnovi trebalo da zameni kombinacija 4-cilindričnog 1,5 litarskog benzinca i električnog motora. Sličan hibridni recept bi trebalo da se primeni i na sledećem Golfu GTI, ali kod njega će se u kombinaciji s električnim motorom i dalje nalaziti 2,0 litarski TSI.