Možda ne predstavlja pretnju superautomobilima, ali u “hothatch” segmentu i svojoj cenovnoj kategoriji, Volkswagenov Golf R se, bar što se tehničkih specifikacija tiče, nalazi praktično na vrhu “lanca ishrane”.

Oznaka “R” već izvesno vreme u gami nemačkog Volkswagena ima poseban značaj i izgovara se sa strahopoštovanjem. Posebno kada je model Golf u pitanju. Široj populaciji je svakako GTI neuporedivo popularniji, ali slovo “R”, ovom modelu daje poseban nivo ekskluzivnosti.

test-golf-r-01

Na svom razvojnom putu, ovaj model je izgubio dodatak u oznaci, pa je od “R32” ostalo samo “R”. Razlog je taj što se pod “haubom” više ne nalazi benzinski V6 agregat od 3,2 litra radne zapremine, već dobro poznati dvolitarski turbo agregat, poreklom iz Golfa GTI, ali sa više snage. Mnogi to smatraju za nedostatak, ali vremena u automobilskoj industriji se neumoljivo menjaju.

test-golf-r-02

Pored performansi i merenja “štopericom”, za dobru prodaju je od velikog značaja i dizajn, pogotovo u ovoj klasi, čiji modeli se više kupuju srcem, nego razumom. A kada je dizajn sportskih modela u pitanju, Volkswagen je uvek igrao na svoju “kartu”. Pristup nemačkog proizvođača je uvek bio nešto umereniji od direktnih konkurenata, bez ukrasa na karoseriji koji su prenaglašeni, a posebno bez elemenata koji nemaju neku konkretnu svrhu.

test-golf-r-07

 

Prosečnom, neupućenom posmatraču će zbog toga biti teško da pretpostavi da se pred njim nalazi automobil od 300 konjskih snaga, ali to je politika nemačke kompanije po kojoj se izdvaja od konkurenata, a pritom, garantuje i da će njihovi modeli odlično izgledati i za desetak godina, što je do sada mnogo puta potvrđeno u praksi.

test-golf-r-04

Prednji deo automobila se od standardne verzije, pored toga što je niži, razlikuje po većim otvorima za vazduh u donjem delu. Kod dva bočna otvora u uglovima se jasno vide saća velikih interkulera, tako da je pažljivijim zagledanjem, potencijal ovog modela svakako moguće naslutiti. Pogled sa strane otkriva velike točkove, prečinka 19 inča, iza kojih se kriju veliki kočioni diskovi.

test-golf-r-03

 

 

Dizajn felni kombinuje boju aluminijuma i crnog laka, ali je ta kombinacija dobro odmerena, a dopadljiv je i diskretan, ne preterano napadan dizajn. Ipak, ovi točkovi prvenstveno treba da plene dimenzijama. Tek zadnji deo karoserije malo jasnije otkriva potencijal, a on se ogleda u četiri prelepa ovalna završetka izduvnog sistema. Ako neko nije siguran, tu je još samo “R” oznaka na poklopcu prtljažnika.

test-golf-r-10

 

Kada je unutrašnjost u pitanju, svakako su prvi utisak sedišta! Nema potrebe opisivati ih previše, sasvim je dovoljno reći da su jedna od najlepših u klasi. Ono što je još važnije, možda su i jedna od najboljih! Iako su prilično tvrda, ova sedišta itekako prijaju, jer drže leđa putnika u idelanom položaju, a ispostavilo se da su efikasna i tokom oštrije vožnje. Očigledno je neko u Volkswagenu dobro promislio i zaključio kako će 99 odsto vremena, Golf R provoditi u svakodnevnim gradskim aktivnostima, a ne na trkačkoj stazi, pa je pored udobnosti, obezbeđen i lak ulazak i izlazak iz auromobila, što nije slučaj kod nekih kompaktnih sportista sa 250+ “konja”.

test-golf-r-06

Pored sedišta, tu su aluminujumske nožne komande i time se, na neki način, završava ozbiljnije “koketiranje” sa trkačkim šarmom. Ostatak kokpita bi pre mogao da se uporedi sa kvalitetnim premijum modelima. Centralna konzola je u crnom “klavir laku”, a izostali su materijali poput kompozita ili brušenog aliminijuma. Kratka ručica DSG menjača je sportski stilizovana, kao i prelepi trokraki obruč upravljača.

test-golf-r-09

Agregat u V6 konfiguraciji je davna prošlost u Golfu sa R oznakom, ali to ne znači da je on manje sportski orijentisan, naprotiv! Iz dva litra radne zapremine izvučeno je 300 konjskih snaga, koje se do sva četiri točka prenose preko efikasne DSG transmisije. Već ovi podaci jasno upućuju na to da su performanse na visokom nivou.

test-golf-r-08

Ono što najviše oduševljava, jeste fantastičan zvuk! Svako ubrzanje je propraćeno prelepim zvukom koji vozača prosto opija i tera da pedalu “gasa” pritisne još jače. Naravno, tako nešto nije bilo izvodljivo uz pomoć samo četiri cilindra, tako da su se u Volkswagenu poslužili trikom.

test-golf-r-11

Između motorskog i putničkog prostora, negde ispod mesta gde se nalaze brisači, smešten je pojačivač zvuka, koji pri svakom ubrzanju, proizvodi dodatni duboki zvuk, karakterističan za motore sa daleko većom radnom zapreminom.

test-golf-r-12

A kakav je Golf R u vožnji!? Možda bi trebalo prvo istaći to da je potpuno drugačiji od modela sa GTI oznakom. Tome ne doprinosi samo više konjskih snaga, već i pogon na sva četiri točka. Ubrzanja su silovita, pogotovo polazak iz mesta mirovanja. Proklizavanja i rasipanja snage gotovo da i nema, tako da sa DSG transmisijom, ovaj automobil dostiže 100 km/h za manje od pet sekundi! Automatska transmisija savršeno obavlja posao, tako da je retko kada potrebno posezati za manuelnim “šaltanjem”.

test-golf-r-13

Zahvaljujući pogonu na sva četiri točka, srednje brze i sporije krivine se savladavaju neuporedivo efikasnije nego sa modelom GTI. Ipak, ponekad dolazi do podupravljanja, ali samo u situacijama kada vozač baš pretera, a i tada efikasno interveniše elektronska kontrola stabilnosti, tako da se može zaključiti da su vozne karakteristike izuzetne, a ponašanje predvidivo i, pre svega, bezbedno. Takođe, veoma je važno da se napomene da je i pored elektronske kontrole stabilnosti, vozaču ostalo dovoljno prostora za vrhunsku automobilsku zabavu.

Izvor:
topspeed.telegraf.rs