Novi Golf stiže pre nego što smo mislili. Volkswagen ubrzano radi na novoj verziji, a prve kompjuterske animacije novog modela stižu iz OmniAuta – italijanskog magazina o automobilima. Iako još ne možemo biti sigurni kakav će biti novi Golf, prilično je izvesno da će dobiti neke od karakteristika prikazanih na ovoj kompjuterskoj animaciji.

Doneće i brojne novosti u klasu od kojih će jedna od najvećih biti laserska prednja svetla preuzeta verovatno sa Audijevih automobila.

vw-golf-new-8-1

Iako ćemo ga svi zvati Golf 8, ipak je izvesno da će ovo biti samo značajno unapređena i redizajnirana verzija Golfa 7. To i nije previše neobično s obzirom na to da je, recimo i Golf 6 bio značajno prerađeni Golf 5.

Biće baziran na platformi MQB, a izvesno je da će biti dostupan u verziji sa 3 vrata.

vw-golf-new-8-2

Ostale novosti koje možemo očekivati su sistem za upravljanje infotainment sistemom gestovima ruke, a još važnije je to što bi Golf 8 mogao doneti i turbo benzinske motore sa električnim turbo punjačima. Ukoliko se to ispostavi kao tačno, čak i trocilindarski motori zapremine od jednog litra mogli bi doneti snagu i veću od 150KS.