Golf šeste generacije zadržava osnovne karakteristike predhodnika, uz napredniju unutrašnjost i masku koja je preuzeta delimično od VW Scirocco-a. Kako su rekli na prvoj promociji, koja je održana na salonu automobila u Parizu septembra 2008. god., ovaj auto predstavlja temelj za sve naredne modele Golf-a. Sa standardnih 7 vazdušnih jastuka i sa sistemom kontrole elektronske stabilnosti (ESP), Golf 6 je dobio maksimalnih 5 zvezdica na testu sigurnosti Euro NCAP.

Prvi po čemu je ovaj model trebao da se razlikuje od predhodnika je enterijer, koji u Golf 5 ne zadovoljava kriterijume pravih ljubitelja Golf-a. Na prvi pogled može se reći da je VW i ovoga puta ispunio očekivanja kupaca. Osnova preuzeta od „petice“ sa dodatnim mekanim površinama, hromiranim sitnim detaljima (kvaka, otvori ventilatora…) i dosta lepše uradjenom ručicom menjača. Po ovom modelu se vidi da se mnogo razmišljalo o udobnosti za vozača, pa je sedište uradjeno tako da se može podešavati na sve strane, pa će vam odgovarati, bilo da ste niski ili visoki. Jedna od promena, koja je začudila mnoge kritičare je promena plave boje instrument table u belu.

VW Golf 6

Što se tiče motora ova generacija ne donosi mnogo novina. Kod benzinskih motora predstavljene su četiri varijante 1.4-litarski i 1.6-litarski sa raspolživom snagom od 80 KS, 100 KS, 122 KS i 160 KS. Od ovih motora izdvojio se 1.4-litarski sa 122 KS, sa turbo punjačem – TSI. Kao sto se znalo da benzinski motori ne mogu da se uvrste u štedljive, po pitanju potrošnje, VW je pokušao da napreduje i u tom segmentu. Pa tako prvi na testu prolazi 1.4-litarski  motor sa 80 KS, čija je potrošnja smanjena na 6,4l. Posle njega na red dolazi TSI kome potrošnja pada na 6,2l, i na kraju najveći uspeh je postigao sa 1.4-litarskim motorom sa 160 kS, kome potrošnja u odnosu na predhodnika pada za čitavih 1,6l i trenutno je oko 6,3l. Kada su dizel motori u pitanju, VW je pre svega pokušao da smanji zvuk motora i poboljša akustiku. To uspevaju postavljanjem dva balansirana vratila. Svi dizel motori u šestoj generaciji su 2.0-litarski TDI, a snaga im je u rasponu od 90 KS do 170 KS. Od njih se izdvaja dvolitarski motora sa 110 KS, kojem je potrošnja goriva smanjena na svega 4,5l na 100 km.

Cabriolet – je predstavljen na salonu automobila u Ženevi 2011. godine. Auto je napravljen sa mekanim krovom, a za otvaranje vam pomaže elektro-hidraulični disk, koji otvara krov za 9,5 sekundi, koji takodje može raditi dok je automobil u pokretu, ali maksimalne brzine do 30 km/h. Ovo je prvi kabriolet još od 2002. godine i kabrioleta treće generacije. Šasija za ovaj automobil je preuzeta od običnog Golfa sa troja vrata, uz par promena, tadnjeg dela i vetrobranskog stakla. Od sigurnosnih sistema poseduje ceo paket opreme iz GTI verzije. Kabrioleti su išli ponudjeni sa šest verzija motora jačine od 105 KS do 210 KS. Od motora tu su 4 verzije benzinskog TSI motora, TDI dizel motor sa DSG menjačem i ekološki BlueMotion motor.

Golf R – najviše polemike se vodilo o tome koje ime dati ovom modelu. Pošto je naslednik R32 motora, na prvom predstavljanju nosio je naziv R20, naravno zbog toga što je u njemu 2.0-litarski FSI turbo motor sa 270 KS. Kasnije VW donosi konačnu odluku, i ovaj automobil od tada nosi oznaku Golf R. Motor se isporučuje sa manulenim i DSG menjačem, a razlika je u tome što motor sa DSG menjačem ubrzava od 0 do 100 km/h za 0,2 sekunde brže od običnog. Osnovne promene koje je ovaj motor pretrpeo u odnosu na predhodnike su: jači klipni prstenovi, nadograđeni ležajevi, ojačani blok motora, nadograđena osovina i  brizgaljke, veći interkuler