Peta generacija VW Golf-a predstavljena je na salonu automobila u Frankfurtu, a mesec dana kasnije prodat je prvi model, tačnije novembra 2003. Naredne dve godine dobija veliki broj nagrada i priznanja od raznih poznatih magazina i TV emisija, posle kojih VW odlučuje da krene sa prodajom pete generacije i na američkom tržištu (2006.god).

U pogledu entreijera, može se reći da nema bitnih promena, čak možda ima lošijih rešenja nego u prošloj generaciji, ali ipak „petica“ ostaje i dalje ispred konkurencije. Ali zato se dosta radilo na sistemu oslanjanja na zadnjem trapu, što je dovelo do bolje kontrole vozila. Medjutim rad na zadnjoj osovini dovodi do umanjenja prtljažnog prostora za nešto manje od 100l. Zbog niza propusta, pre svega u enterijeru, vrlo brzo je spremljena zamena za Golf 5, koja je na proizvodnoj liniji VW kompanije bila par godina, tačnije do početka 2009.-te.

Kao predhodne dve generacije i Golf 5 na početku ima par slabijih benzin i dizel motora. Pre svega tu su benzinski 1.4-litarski motor sa 70 KS i 80 KS, 1.6-litarski sa 100 KS i dizel 1.9-litarski motor sa 90 KS. Ovi motori su najekonomičniji po pitanju potrošnje (7-8l), ali zato nedostaje snage za ovakav auto koji je težak oko 1500 kg. Priče o najboljem Golf 5 motoru variraju zavisno da li se vozi na Balkanu, Nemačkoj ili možda Americi. Kada se uzme neka sredina, dolazimo do zaključka da su četvoro-cilindrični benzinski motori i dizel sa direktnim ubrizgavanjem najperspektivniji. Ovi motori imaju 4 vrste menjača i to: manuelni, automatski, tip-tronic i DSG. Posle raznih provera, VW u svoju sportsku verziju ubacuje četvoro-cilindrični 2.0-litarski motor sa pogonom od 200 KS, i sa dva tipa menjača, manuelnim i DSG.

VW Golf 5

GT –  Septembra 2005. VW radi prve testove na novom 1.4-litarskom motoru sa 170 KS i 2.0-litarskom motoru sa isti brojem „konja“ . Dvolitarski motor je veoma zanimljiv zbog tog što se prvi put u auto industriji izradjuje motor sa direktnim ubrizgavanjem benzina i turbo punjačem izduvnih gasova – FSI. Ali to nije sve od VW, motorom 1.4 TSI (Twincharger) postaje jedini proizvodjač koji koristi kombinaciju direktnog ubrizgavanja benzina sa dvostrukim punjenjem. Rezultat je motor vrhunske tehnologije sa velikom snagom i snažnim obrtnim momentom uz nisku potrošnju (7,2l na 100km).

GTI – prvi put je predstavljen na salonu u Parizu (Mondial de l’Automobile) krajem 2004., a odmah za tim se mogao kupiti u salonima. Na njegovu promociju Amerika Je čekala do januara 2006.-te, kada je predstavljen u Los Andjelsu. Ovaj Golf poseduje 2.0-litarski četvoro-cilindrični turbo motor sadirektnim ubrizgavanjem, koji proizvodi 200 KS. U njega su ubačene dve vrste menjača: 6-stepeni manuelni I 6-stepeni DSG menjač.

R 32 – našao se na tržištu sredinom 2005.-te. Motor je sličan R 32 motoru iz Golf-a 4, s’ tim što je nagradjen sa 10 KS, preradom usisnog otvora. Znači to je 3.2-litarski motor sa 250 KS, koji za 6,2 sec stiže od 0 do 100 km/h.