Treća verzija Golf-a, popularna “trojka“, za evropsko tržište predstavljena je novembra 1991., dok su Amerikanci na novi model čekali do jeseni 1993. Problem za američko tržište je bio u kvalitetu automobila koji je proizveden u meksičkim fabrikama. Tako da se prvi golf 3 počeo prodavati u San Diegu i Kanadi. U prvoj godini proizvodnje dobija nagradu za evropski auto godine. 1993. dolazi i do smene generacija u modelu kabriolet, pa tako model Golf 3 Cabrio nasledjuje Golf Cabriolet-a.

Najslabiji motor, a ujedno i prvi koji je ubačen u ovu generaciju Golf-a je 1.4-litarski benzinac sa 60 KS. Kasnije dolaze dve verzije 1.6-litarskih motora sa po 75 KS i 100 KS. Ova dva modela su bila i najprodavanija uz „dizelaše“, prvo zbog solidne snage motora, ali i zbog ne tako velike potrošnje koja je išla do 7l. Pored ovih benzin motora, veliku potražnju su imali i par dizel motora. Najslabiji od njih je bio 1.9-litarski dizel motor koji je pravljen sa 64 KS – SDI. Kasnije se povećava snaga i ovaj 1.9-litarski motor dobija 75 KS – TD. Dve najjače verzije dizel motora su nosile oznaku TDI i to su takodje 1.9-litarski motori. Slabiji je imao 90KS, dok je jači pokertalo 110 KS.

Kao sve generacije do sada i ovaj Golf ima svoju GTI verziju. Sportska verzija Golf 3 motora kreće sa proizvodnjom 1993., a najtrženiji motor je bio 2.0-litarski sa 16 ventila i 150 KS. Kako je sve poboljšano na motoru, tako se došlo i do boljih rezultata kod ubrzanja auta, pa ova serija GTI-ja od 0 do 100 km/h stiže za 8,5 s, ali je i potoršnja ostala pristojna sa prosekom od 8 l na 100 km. Pored njega postoji i slabiji 2.0-litarski sa 115 KS, ali i znatno jače sportske verzije Golf 3 pod nazivom VR 6. Ovi motori su veoma snažni, čak bi mogli da se porede sa nekim današnjim sportskim automobilima. Postoje dve verzije VR 6 motora i to: 2.8-litarski sa 175 KS i 2.9-litarski sa 190 KS.

vw-golf-mk3-1

Ecomatic – iz samog imena se vidi da je motor pravljen kako bi se smanjio nivo štetnih gasova iz automobile. To je dizel motor sa manuelnim menjačem. Funkcioniše tako što se pri zaustavljanju I stiskanju kvačila, nakon 1,5 sec auto sam ugasi. Jedno sto treba da uradite, da bi ste ga ponovo pokrenuli je da pritisnete papučicu gasa. Ipak ovaj model nije imao tako slavnu prošlost, jer je prodato samo 4 000 modela, u period od kraja 1993. pa do sredine 1994.

vw-golf-mk3-2

Cabrio – naslednik Golf Cabriolet-a iz prve generacije, kreće sa prodajom 1993. Izgled auta se nije bitno razlikovao od osnovnog modela Golf 3, osim što nije imao krov… Jedan od razloga što je ovaj model bio među najtraženijim automobilima krajem devedesetih je u njegovom motoru. To je bio 1.9-litarski dizel motor sa 90 KS, koji je jedan od najboljih motora koje je VW napravio.

vw-golf-mk3-3

CityStromer – limitirana verzija automobila, uglavno prodatog na nemačkom tržištu, u 250 primeraka. Potpuno električno vozilo, sa 6 baterija u motornom delu i još 10 ispod prtljažnog prostora. Sa jednim punjenjem može da predje 50 km. U autu postoji I jedan mali rezervoar za dizel pomoću koga se obezbedjivala toplota u kabini.