Krajem 1983.godine kompanija VW predstavlja drugu generaciju Golfa, koju je projektovao direktor dizajna Šafer, a koristeći Giugiarov model. U odnosu na predhodnika, “dvojka” je uvećana po svim dimenzijama, pa je shodno tome i teži za 120kg. Golf 2 je izrađen u 6,3 miliona primeraka, a promocija je bila u Frankfurtu septembra 1983.godine, a za američko tržište prvi Golf je isporučen 1985. Ovaj automobil donosi dosta promena na motorima, počev od super motora G60, GTD motora pa do Sinhro motora, koji prvi put omogućuje pogon na sva četiri točka.

Tokom razvoja Golfa 2, mnogo toga se radilo na unapređenju spoljašnjosti automobila. Prvo što se vidi je prednja maska, koja je proširena, zatim su uklonjeni ugaoni pomoćni prozori na prednjim vratima, i na kraju uvodjenje “dubokih” branika, koji su počeli da se koriste od 1990. Pored Amerike i Kanade, VW Golf se proizvodio i u Jugoslaviji, tačnije u Sarajevu, u fabrici Vogošća, a nosio je naziv TAS (Tvornica automobila Sarajevo). Proizvodio se u 25 000 primeraka godišnje i u tri verzije motora: 1.3 i 1.6 benzinci i 1.6 dizel motor.

Druga generacija Golfa je proizvedena sa 3 i 5 vrata i proizvodila se samo u hatchback verziji, dok je kabriolet verzija Golfa 1 nastavila da se proizvodi sve do treće serije Golfa. Osnovni motori u Golfu su 1.5-litarski dizel motor i dva benzinca 1.3 i 1.6.  Benzinski motor 1.3 je prvi model za Golfa dvakoji je napravljen sa 55 KS i sa četvorostepenim menjačem. Motorom sa 5 brzina 1.6-litarskim sa 75 KS Golf dobija na jačini, ali gubi na potrošnji, jer ona raste do 8l. Što se tiče prvog dizel motora on je napravljen kao ekonomičan motor, sa 55 KS i sa potoršnjom goriva od oko 5l.

Pored ovih motora u osnovne verzija obog automobila ugradjeni su i malo jači motori, koji su težili ka sportskim performansama. Pre svih tu je dizelaš GTD, motor u koji je postavljena turbina i koji isporučiva 70 KS. U ovoj dizel varijanti Golfa postojala je verzija sa interkulerom koja je razvijala 80 KS.

vw-golf-mk2-1

1.8 GT –prva prava sportska verzija sa 90KS. Iako je najslabiji u ovoj kategoriji, unutrašnjost je skoro ista kao kod ostalih. Ovo je prva verzija koja dobija diskove na zadnjim točkovima, masku sa duplim farovima, 15-ice felne, maglenke. Potrošnja mu je oko 10l. Pored ove verzije postoji i slabija sa 75 KS.

vw-golf-mk2-2

GTI – veoma jaki motori sa sportskim performansama, a pravljeni su u dve serije sa 8 i 16 ventila, uz maksimalnih 140 KS. Imaju jako dobro ubrzanje, pa mogu razviti brzinu i do 220 km/h. Ovaj auto je najopremljeniji od svih Golf 2 verzija. Enterijer je sa kožnim sedištima, električnim podizačima stakala, električnim šiberom, putnim računarom, centralnom bravom… Dosta je radjeno i na vizuelnom izgledu auta, pa se odmah vide oznake GTI, maska oivičena crvenom bojom, veći prečnik felne. Sva ta poboljšanja na motoru donose i povećanje potrošnje, koja može dostići 15l pri bržoj vožnji. Mana kod ovog motora može biti čest problem sa diznama, čiji je uzrok loše gorivo koje se kod nas prodaje.

vw-golf-mk2-3

G60 – motor koji poseduje G-turbo punjač. Ova verzija je jača od GTI-ja, pokreće je 160KS, ali nije toliko popularna zato sto je retka. Motor ima 8 ventila, ali mu turbo pogon dodaje konjske snage. Jača verzija ovog motora je GTI motor sa G60 platformom i sa 16 ventila, koji razvija 220 KS i predstavlja najjaču verziju golfovih motora. Automobila sa ovim motorom napravljeno je 70, od kojih je veći deo ostao u Nemačkoj. Auto spolja izgleda kao običan, serijski golf, jedino što ga izdvaja je maska oivičena plavom bojom i mali G60 znak. Postoji i trći model G60 koji nosi oznaku Sincro i koji ima karakteistike 8v motora, uz jednu novinu, a to je pogon na sva četiri točka.

vw-golf-mk2-4

Country – osnovni motor je dizel sa 80KS, a postoji i benzinska verzija sa 129KS i GTI verzija sa 107KS. Inače benzinska verzija počela je sa prodajom 1991. i ceo auto je bio unikatan jer se prodavao samo u crnoj boji i imao je hromirane delove karoserije. A prvi primerak Golf Country-a proizveden je 1989.godine, napravljen je u nesto više od 7.500 primeraka.