Posle godinu dana pauze ponovo sajam automobila u Beogradu. Ako se po jutru dan poznaje, ovaj sajam i neće biti toliko posećen  kao ranijih godina, jer se u toku prvog dana mogao videti baš mali broj posetilaca.

Naša ekipa se prvo uputila u izdvojenu halu 5 u izložbeni prostor Volkswagena, Audia i Seata. I zaista tužna slika, mali broj ljudi u hali, i devojke oko izloženih automobila koje uslika tek po neki amaterski fotoaparat, a prvo pitanje koje vam postave kada priđete bliže je: “Da li ste došli da kupite automobil?”. A automobili…? Golf se predstavio sa sedmicom u full opremi čija cena prelazi 30.000 eura! Pored Golfa pažnju nam je privukao Passat CC, koji nije nešto skuplji od Golfa, ali na prvi pogled mnogo moćnije izgleda. Tu su i standarni modeli Polo i Caddy koji se već duže vreme mogu videti kod nas na ulicama.

izvestaj-velika3

Prvi utisak je da se Mercedes Benz najviše potrudio za Beogradski sajam, najviše izloženih modela, i naravno mercedesova “mašina” SLS AMG, od koje zastaje dah na prvi pogled. Naravno sve to povlači i veliki broj posetilaca, zatim fotografa i snimatelja sa raznih medija. Može se reći da je Mercedes sa izloženim AMG-om napravio veliki posao, a pritom cena ovog Mercedesa je prava “sitnica” 346.082 eura! Možete videti još i premijeru nove CLA klase, Mercedesov prvi pick-up Citan i još mnogo toga.

izvestaj-velika4

Na kraju, glavna hala 1, veliki broj izlagača na jednom mestu. Središnji deo hale zauzeli su BMW i Mini, Peugeot, Citroen, Honda, Toyota, Suzuki i Lexus. U tom delu najviše pažnje su privukli BMW sa SUV modelima (x3, x5, x6), zatim 520d, 318d i BMW 6 4.0-litarskim dizel motorom. Takođe premijera nove Toyote GT86, koja je nedavno imala svoju premijeru i na Salonu automobila u Ženevi i naravno Toyotini hibridni modeli Prius i Auris.

izvestaj-velika2

Spoljni krug hale je rezervisan za modele Land Rovera, Forda, Renaulta, Škode, Mitsubishia, Subarua, Dacie, i sportsku “mašinu” McLaren MP4-12C Spider. Najviše posetilaca moglo se videti na štandu Škode gde su predstavljene nove Škode Rapid, Octavia i Superb. Pored Škode pristojnu posetu ima i Renault, pre svega zahvaljujući svojim sportskim modelima Clio i Megan.

izvestaj-velika1

Nakon prvog dana organizatori ne mogu biti baš zadovoljni posetom, ali se nadamo da će lepše vreme dovesti i veći broj posetilaca na 51. Beogradski sajam automobila. U svakom slučaju ostanite uz naš sajt, jer ćemo vas i narednih dana izveštavati o događanjima na sajmu, sve do zatvaranja 31. marta.

Galerija slika >>>