TSI motor je pionirska tehnologija za benzinske motore a odlikuje ga kompaktnost, snaga i ekonomičnost. Ovaj motor nudi odlične performanse uz znatno manju potrošnju goriva i to sa niskom emisijom izduvnih gasova. Sa svim svojim karakteristikama ne zaostaje za popularnim TDI i FSI motorima.

Kao što je većini nas ljubitelja četvoročkaša (dobro, dobro golfa :)) verovatno poznato, ranije smo morali da se odlučimo između performansi motora i potrošnje, jer je motor sa dobrim performansama donosio i veći trošak za gorivo. Zbog toga su u VW odlučili da izađu u susret potrošačima. Napravili su motor kod koga prilikom vožnje nećemo birati između performansi i potrošnje. TSI motori nude ugodnost i performanse, dok u isto vreme smanjuju emisiju gasova i potrošnju, pa su ovi motori dosta “čistiji”. Dakle, ovi motori su korisniji po životnu sredinu, ljubazniji prema našem džepu, a u isto vreme možemo da uživamo u njihovim voznim karakteristikama. Ovakav razvoj je bio očekivan jer VW je ipak proizvođač u vrhu svetske elite, a to obavezuje da je uvek u prvom planu kupac i proizvod (u ovom slučaju motor)  koji mu se nudi: njegove performanse, ekonomičnost i naravno ekološka održivost ili uticaj na prirodu. VW inžinjeri su došli na ideju da naprave motor koji u sebi ima direktno ubrizgavanje, koje se koristi kod dizela, i turbo punjač. Takođe je motor lakši i manji, čime donosi manji gubitak snage usled trenja, a kombinacija direktnog ubrizgavanja i turbo punjača poboljšava efikasnost sagorevanja u motoru, tako da je snaga znatno veća.
VW-Golf-TSI
Možemo uzeti jedan motor kao primer kako sve funkcioniše, 1.4-litarski motor sa 160 KS. Ovaj motor radi fantastično na nižim obrtajima, u čemu mu pomaže kompresor sa turbo punjačem, koji se napaja preko pojasa diskova direktno iz radilice. Ovaj sistem omogućava maksimalnu vučnu snagu na niskom broju obrtaja, a to je između 1500 i 1750 rpm. Turbo punjač ima interkuler hlađen vodom, nezavisno od sistema za hlađenje motora. TSI tehnologija je inpresionirala stručnjake iz celog sveta, pa je nagrađen i osvajanjem prvog mesta u prestižnoj anketi International Engine of the Year and Best Green Engine za  2009. godinu. Žiri je bio sastavljen od 65 automobilskih stručnjaka iz 32 zemlje. Na dodeli nagrade žiri je rekao: “VW je ovim autom odneo ukupnu pobedu, ali i nagradu za auto sa ekološkim i ekonomičnim motorom. To pokazuje da zabava u vožnji i efikasnost u potrošnji goriva mogu biti objedinjeni u jedan paket.”