Evo liste najboljih modela za 2014. godinu u izboru magazina Top Gear.

Automobil godine po izboru Džeremija Klarksona je Corvette Stingray: “Uživanje je voziti ovaj automobil.

top-gear-1

Džejms Mej odlučio se za Ferrari LaFerrari: “Vozio sam ga dva puta na Fioranu, i mogao sam da izađem na kraj sa njim, što je već samo po sebi dovoljno da za mene ovaj model bude automobile godine. Ali LaFerrari je i umetničko delo.

top-gear-2

Ričard Hamond izabrao je Porsche 918: “Ovaj model direktan je proizvod trkačkog iskustva i izvanrednog tehnološkog razvoja. Savršena kombinacija električne i snage benzina otvara nove mogućnosti ovog superautomobila. Deluje, i jeste, kao nijedan model do sada. Bez sumnje, ovo je moj automobile godine.

top-gear-3

Sportski automobil godine je Mercedes-AMG GT: “Ovaj model kombinuje trkački duh AMG-a i pouzdanost ‘Mercedesa’. Ovaj model ima i ‘izgled’ i ‘dušu’ i bez dileme, to je sportski automobile godine.

top-gear-4

Hot heč godine je Volkswagen Golf R: “Ovaj model može – sve. Ovaj model oličenje je ‘Folksvagenove’ posvećenosti unapređivanju, koja je već odličnu GTI seriju učinila savršenom.

top-gear-5

Superautomobil 2014. je Lamborghini Huracan: “Ovo je najkompletniji model koji ‘Lamborgini’ trenutno proizvodi.

top-gear-6

Gradski automobil godine je Renault Twingo: Ovaj model pravo je umetničko delo. ‘Slavimo’ ga upravo zbog onoga što on jeste: model koji ‘završava posao’ malog gradskog automobile bolje nego ijedan drugi.

top-gear-7

Hečbek godine je Citroen Cactus: “Najsporiji ali i najpromišljeniji model na ovoj listi.

top-gear-8

Porodični automobile godine je Mercedes-Benz C-Class Estate: “Odličan za duge vožnje, veoma udoban model sa odličnom opremom.

top-gear-9

Kupe godine je Audi TT: Unutrašnjost je briljantno logički rešena, Intuitivan i atraktivan, ovaj model je prosto – divan.

top-gear-10

Najbolji luksuzni automobil 2014. je Mercedes-Benz S-Class Coupe: “Ovaj model odlikuju savršena tehnička opremljenost, ali i savršenstvo u tehničkim rešenjima i dizajnu.

top-gear-11

Kabriolet godine je Ferrari 458 Italia Speciale A: “Vožnja ovog modela je gotovo magična.

top-gear-12

“Zver” godine je Corvette Z06: “Kada ste za volanom ovog automobile, osećate se kao million dolara, ali dobar deo te cifre ćete i iskeširati da biste se tu našli.

top-gear-13

I konačno, “automobil nad automobilima” 2014. u izboru magazina Top Gear je BMW i8. “Ovaj model je otelotvorenje divne vizije budućnosti.

top-gear-14