Ako niste to sami činili, sigurno znate nekoga ko je čekao da mu neki saobraćajni prekršaj zastari. U poslednje vreme sve je popularnija taktika izbegavanja kazne kod naših vozača. Veliki je broj slučajeva u kojima građani namerno čekaju da neki saobraćajni prekršaj zastari i tako izbegnu plaćanje kazne.

Statistika pokazuje da čak dve trećine prekršaja ne bude kažnjeno zato što zastare. Glavni razlog za to je prenatrpanost prekršajnih sudova predmetima. Okrivljeni se na razne načine dovijaju da izbegnu plaćanje kazne.

“Zakon je takav da kad uđe u tu sudsku proceduru, okrivljeni, osumnjičeni ima sva prava kao u krivičnm postupku. Da uzme branioca, da angažuje veštake… Tako da ti postupci, kao i krivični, traju dugo i zbog toga mnogi predmeti zastarevaju“, navodi advokat Nebojša Milosavljević.

Sredinom januara stigla je i vest da mladi neće ubuduće smeti da voze automobile veće snage od 80 kilovata. Takođe zabranjeno će im biti i da upravljaju vozilima između 23 uveče i 6 sati ujutro… A ovde pročitajte koja su ostala ograničenja u saobraćaju za mlade vozače!

Kako se najčešće primenjuje taktika izbegavanja kazne?

U prekršajnom postupku postoji institucija priznavanja krivice, u zamenu za blažu kaznu. Pošto se uglavnom radi o saobraćajnim prekršajima, to smanjenje kazne nije zanemarljivo. Na primer, za držanje u krilu deteta mlađeg od 12 godina možete da platite kaznu u rasponu od 15.000 do 30.000 dinaraa. Preticanje zaustavnom trakom može da vas košta od 6.000 do čak 40.000 dinara, dok ćete kaznu za prekoračenje brzine platiti u zavisnosti od toga koliko ste brže vozili od dozvoljenog, ali i tu se raspon kazne kreće od 3.000 do 30.000 dinara.

Jedan od problema je i to što nadležni ne mogu da pronađu okrivljene.

“Ta dostavna služba vrlo neefikasno radi, tako da prođe godinu dana i ne može da se ustanovi lice na kojoj je adresi i tako dalje. Onda su to bolest, lekarska uverenja i sve mahinacije koje su poznate advokatima kao taktika izbegavanja kazne“, dodaje Milosavljević.

Izvor:
www.b92.net