U Njujorku je počeo još jedan međunarodni salon automobila i jedan od najpoznatijih u svetu, koji se održava od 29. marta do 7. aprila. Pred sam početak sajma održana je ceremonija za dodelu nagrade za svetski automobil godine, a prvo mesto je uzeo, ko drugi nego  – GOLF!

Nakon što je u na sajmu u Ženevi osvojio naslov evropski automobil godine, VW Golf je potvrdio titulu i na svetskom nivou. Odluku o najboljem svetskom automobilu doneo je novinarski žiri sastavljen od 66 članova iz 23 zemlje. Žiri je naveo da je novi Golf duži, širi, niži, sa više sportskih linija i efikasniji po pitanju goriva od predhonika. “Golf je uz sve to i zabavan za vožnju. Ako je ikada postojao automobil koji bi odgovarao svakom čoveku, onda je to po našem mišljenju Volkswagen Golf”, izjavio je žiri nakon dodele nagrade.

vw-golf-auto-godine

Takođe se oglasio i potpredsednik za marketing proizvoda iz američkog odeljka VW-a, koji je rekao da je za njega novi Golf pravi dragulj u automobilskoj industriji. U finalnom izboru Golfu su konkurenciju pravili Mercedes A klase, Porsche Boxster/Cayman, i modeli Scion FR-S / Subaru BR-Z / Toyota 86 / GT 86.

Jaguar-F-Type

Pored ove nagrade, dodeljene su i nagrade za najbolje dizajniran automobil, “zeleni” automobil godine i automobil sa najboljim performansama. Najlepši dizajn po odluci žirija ima Jaguar F-type, dok je “zeleni” automobil godine Tesla Model S. Za auto sa najboljim performansama proglašen je Porsche Boxter / Cayman.