Odlučili ste se za kupovinu Golfa 2, onda morate znati par korisnih stvari koje treba proveriti pri kupovini.

Prvo je najbolje proveriti da li je automobil udaran, kakva je limarija i naravno motor, a kasnije i druge sitnice. Ako auto nije udaren trebalo bi da se svi spojevi (hauba sa krilima i farovima, vrata sa karoserijom, “peta” vrata i štop svetla…) budu isti! Takođe obratite pažnju na prednju poprečnu gredu (onu ispred hladnjaka), takođe i na zadnju u gepeku, da li su ispravljane, menjane, šrafove na krilima (mora da se vidi da li su odvrtani). Pločice ispred motora na gredi nisu fabrički farbane, moraju da imaju svoju boju.

Drugi način da vidite da li je automobil udaran je da ga izvezete na auto put i stisnete ga koliko može da ide, volan ne sme da vuče u stranu… Takođe na svim staklima je upisana godina proizvodnje i ona bi trebala da budu ista. A što se tiče motora, treba proveriti da li mastan od ulja. Treba proveriti i vodu, ukoliko je voda masna onda od tog auta nema ništa jer je počeo da meša vodu i ulje, i jedino mu pomaže “generalna”.

Nekoliko saveta za ulje – Ulja su danas kvalitetnija nego u vremenu proizvodnje dotičnog vozila, tako da se treba odlučiti za određenu vrstu i redovno je koristiti (od 5000 do 7000 pređenih km), i nećete imati problema sa motorom. Preporuka  majstora je da se koriste polusintetička i mineralna ulja, jer sintetička ulja mogu vremenom ostaviti posledice po određene delove vašeg motora, ipak je ovo automobil koji je star 20 godina. Kada smo kod ulja, valjalo bi proveriti i nivo kočionog ulja i količinu ulja za menjač. Ova ulja nije potrebno menjati, samo je važno prekontrolisati, osim u slučaju remonta kočionog sistema.

saveti-velika

Gume su takođe jedna od stavki koje je neophodno prekontrolisati. Što se tiče guma za Golf 2, preporučljivo je za zimu koristiti 155/70 R13, dok je preporuka za letnju 175/70 R13. Drugi profili mogu izazvati odstupanje brzinomera, a takođe dimenzije koje nisu namenjene za vaš tip automobila izazivaju slabije performanse i veću potrošnju goriva, opterećuju trap itd.

Od delova korisno je proveriti amortizere, da li su čitavi, proveriti opruge, šolje, odbojne gume, zaštitne manžetne. Pa zatim proveriti alternetor i alnaser. Alternator ako radi ne treba ga dirati. Original je najbolji, rezervni delovi su jako lošeg kvaliteta. Kod dizel motora on je postavljen kod desnog točka, tako da je u slučaju snega i kiše često pokvašen, i može se desiti da mu propadnu lageri. Takođe savet je da se redovno kontrolišu sve stvari napravljene od gume, tipa – creva za hlađenje motora, manžetne na poluosovinama. Zaključak je, ne menjati ništa što ne mora da se zameni.

Moje mišljenje je da delovi za ovaj automobil nisu skupi i da se mogu lako naći kod nas. Redovno održavanje dvojke, zbog godina, vremenom ćete morati da proširite na gotovo sve elemente vozila. Ležajevi, trapovi, kočnice (zamena tečnosti i vitalnih delova), zamena ulja u menjaču, pregled i zamena sajli, pregled sitnih mehanizama, brave, sve su to delovi koje je korisno redovno proveravati kod Golfa 2 i koji su skloni kvarovima.

Uglavnom, to je to. Da se razumemo, Golf će ići i bez nekog preteranog održavanja, zato ga ljudi sa ovih prostora i vole. Ali ako hoćete auto koji je pouzdan i sa kojim smete krenuti na duži put, o njemu morate voditi i računa.