Nalazimo se tačno na polovini 51. Beogradskog sajma automobila i ukratko ćemo vam preneti impresije petog dana. Uzbuđenja koja su pratila otvaranje sajma su se stišala, pa sada možemo pričati i o nekim dešavanjima koja nisu u centru pažnje, ali su interesantna i zanimljiva.

Pre svega vreme ne ide na ruku organizatorima, jer cela manifestacija sve više liči na novogodišnji vašar, a kao šlag na tortu dolazi i sneg koji veje kao u sred januara. Ali to ne sprečava da hale budu pune, a primećeno je i dosta ekskurzija. I na licima naših dragih hostesa veličina osmeha se smanjila, a i većina njih se može videti kako sede u automobilima. Danak stajanja na visokim potpeticama je uzeo svoje. 🙂 Novina je i da hostese svakoga dana jedan sat  (od 14h do 15h ) nose bele majice sa natpisom “I ovaj automobil je mogao biti 3.000 evra jeftiniji”. Ovaj čin je u stvari protest uvoznika vozila i uperen je protiv dogovora Vlade i “Fiat”-a o subvenciji za kupovinu novog Fiata 500L. Time uvoznici žele da poruče da se bore za ravnopravnost i mogućnost izbora kupovine jeftinijih automobila i drugih proizvođača, a ne samo onih koje Vlada favorizuje. Da li će nešto postići ili ne videćemo u narednom periodu.

sajam_u_beogradu_2013_hostesa

Osećaj usporenosti i nekih prošlih vremena može se doživeti u hali 4, gde su izloženi old tajmeri AMK “Veteran Voždovac”. Vredno je posetiti ovu halu zbog kontrasta i poređenja dokle je savremena automobilska industrija stigla i koje etape je prelazila.

oldtajmeri

U ovoj hali takođe može se videti i štand “Club Golf Serbia” gde je izložen lep primerak Golfa 2, koji bi verujem svako od nas voleo da ima.

sajam_u_beogradu_2013_golf_2

U istoj hali može se videti i štand ekipe “Tuning Styling” na kojoj je izloženo pet modifikovanih automobila.

sajam_u_beogradu_2013_tuning

U ostalim halama znatno je veća posećenost nego prvog dana. Centralna hala 1, gde je i najveći broj izlagača, je prepuna. Najviše pažnje privlače kao i prvog dana štandovi Škode, BMW-a,  Renaulta i Toyote. Kao i uvek dosta se polemike vodi između posetilaca o nemačkim, francuskim i azijskim vozilima, tj. čija je mehanika bolja, čija je limarija kvalitetnija, ko je od koga ukrao ideje za dizajn…

[nggallery id=3]