Ograničenja za mlade vozače, pre svega mlađe od 19 godina uskoro će stupiti na snagu, kao prenosi RTS. Pre svega, mladi neće ubuduće smeti da voze motore ili kola veće snage od 80 kilovata! Takođe zabranjeno će im biti i da upravljaju vozilima između 23 uveče i 6 sati ujutro. Kad je reč o alkoholnim pićima, za njih će važiti nulta tolerancija.

Ovo su novine u budućem Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima koje je predstavio načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov. Na stručnom skupu „Upravljanje bezbednošću drumskog saobraćaja na lokalu”, Arsov je rekao da su predložene izmene posledica „crne statistike” na putevima u Srbiji gde čak četvrtina svih poginulih vozača čine mladi od 18 do 30 godina.

Kada se dobija prava vozačka dozvola?

„Iz tog razloga su pooštreni uslovi u izmenama i dopunama Zakona sa probnom vozačkom dozvolom, pa će tako oni koji polože za automobil posle 19 godine, imati probnu vozačku dozvolu dve godine, dok će oni mlađi od 19 voziti s probnom dozvolom do 21 godine”, kaže Arsov i dodaje da se probna vozačka dozvola uvodi za sve A i B1 kategorije vozila.

Pored toga, mladima će biti zabranjeno da upravljaju vozilima snage preko 80 kilovata, a brzina kojom se kreću je ograničena na 90 procenata od postavljenog ograničenja na putu, odnosno, na autoputu će to biti 110 kilometara na čas, objašnjava Arsov.

„Period u kojem neće smeti da upravljaju vozilom je od 23 do 6 sati ujutro. Maksimalno tri osobe će smeti da budu u kolima”, kaže on. Uz napomenu da za njih važi nulta tolerancija kada je u pitanju alkohol. Takođe, povećane su kazne sa pet na 10 hiljada dinara za mlade vozače koji ne budu koristili kacigu ili pojas. Kao i za korišćenje mobilnih telefona tokom vožnje.

Arsov posebno ističe izmenu u budućem zakonu koja će strogo kažnjavati sve one koji drže dete mlađe od 12 godina u krilu tokom vožnje. A ovde možete pročitati kako vozači kod nas izbegavaju kazne.

Nasilničkom vožnjom smatraće se ako neko vozi 140 tamo gde je ograničenje 50 kilometara na sat. Kazna će u tom slučaju sa 100.000 biti povećana na 120.000 dinara. Ista kazna važi i u slučaju da vozač odbije da saobraćajcu da podatke o vozilu.

Zbog čega se uvode ograničenja za mlade vozače – šta kaže  statistika?

„Povrede u saobraćaju su jedan od tri vodećih uzroka smrti u starosnoj grupi od 5 do 44 godine u Srbiji. Razvijene zemlje EU su još 70-tih godina krenule u razvijanje ideje upravljanja bezbednošću saobraćaja i od te ideje su dosta napredovali”, kaže Arsov, uz ocenu da je Srbija još daleko od razvijanja sistema upravljanja bezbednošću saobraćaja.

Statistika pokazuje da je u poslednjih 10 godina u Srbiji poginulo oko 6.800 osoba. Prošle godine je 580 ljudi izgubilo život na putevima u našoj zemlji.

Broj teških telesnih povreda u saobraćajnim nezgodama je ogroman, kaže Arsov. Oko 39.000 lica je u zadnjih deset godina zadobilo teške telesne povrede.

Veliki broj njih su, kaže, ostali trajni invalidi i posledice saobraćajne nezgode će imati do kraja života. Zato se nadamo da će nova ograničenja za mlade vozače pozitivno uticati na sve.