Golf 2 CityStromer – verzija Golfa koja je nastala u saradnji sa kompanijom RWE, a koja je prva serijska elektronska verzija VW vozila. U ovaj automobil postavljeno je 16 akumulatora u motor i iza zadnjeg sedišta, a sa tom količinom energije mogao je da pređe 50 km. Ovaj model je prvi primerak limitirane verzije Golfa, proizveden u 100 primeraka i prodavao se 1985. godine.

Golf 3 European tour editions – Tokom devedesetih VW je sponzorisao koncerte tri poznata rok benda i po njima napravio tri edicije svog automobila: Golf Pink Floyd Edition (1994), Golf Rolling Stones Edition (1995), and Golf Bon Jovi Edition (1996).

Golf 4 GTI 20th Anniversary edition – verzija Golfa 4 proizvedena u čast dvadesetogodišnjice prvog GTI Golfa. Ovaj automobil proizveden je samo za američko tržište u 4200 primeraka. Na automobilu se mogu primetiti crvene GTI oznake, dublji i širi branici, veći prečnik felne. Model je proizveden u 3 boje i to: žuta i plava po 25% od ukupnog broja autmobila. Ostalih 50% izrađeno u perla crnoj boji. Enterijer automobila je opremljen poput osnovnog GTI modela, uz par dodataka. Motor je 1.8-litarski sa 180 KS, a mogla se naručiti specijalna verzija sa VR6 motorom.

Golf-4-20th

Limitirane Golf “petice”

 

Golf 5 GTI W12-650 – dizajniran kao koncept, ali za razliku od ostalih, napavljen je jedan model. Motor koji je testiran u ovom automobilu je 6.0-litarski preuzet iz Bentley Continental GT: Razvija fantastičnih 625 KS, i maksimalnom brzinom od 235 km/h. Automobil nikada nije stavljen u serijsku proizvodnju.

Golf 5 Fahrenheit edition – verzija GTI-ja napravljena u 1200 primerak. Ova “petica” pravljena je za američko tržište u boji – magma narandžasta.  Enterijer je pretrpeo par promena. Promenjena sedišta, instrument tabla, patosnice, kožni volan i ručna kočnica. Sve je ukrašeno ovom specijalnom bojom automobila.

Golf-5-orange