Prvi Golf iz VW fabrike je izašao davne 1974. godine i odmah mnogima prirastao za srce. Njegovi poklonici kažu da je to model sa najboljim odnosom cene i kvaliteta, a da je dizajniran tako da je dovoljno veliki da se u njega za letovanje spakuje četvoročlana porodica, a dovoljno mali da se lako parkira i u najgušće naseljenim gradovima.

Ukoliko se i sami u ovo niste uverili, verujte činjenicama – još od “keca” do, na primer poslednjeg GTI modela, koji je prikazan na ovogodišnjem Sajmu automobila u Beogradu, to je jedan od najprodavanijih modela na ovim prostorima. Bilo da je nov ili polovan, tražen je. Takođe, među 10 najtraženijih marki polovnih automobila, kupci najviše traže, VW Golf i to “dvojku”. Od vozača u Srbiji, ovaj model možda više vole još samo oni u Bosni. Naime, Tvornica automobila Sarajevo, poznatija kao TAS, proizvodila je Volkswagen automobile.

vw-golf-gti-sajam-2014-1

Zbog takve popularnosti, ovaj model i dalje “drži cenu” u auto-oglasima, na auto-pijacama i placevima. I lopovi najviše vole Golf, bez obzira na njegovo godište. Oni vremešni se kradu za delove ili za izvršenje nekog drugog krivičnog dela. Dakle, bez obzira na godinu proizvodnje – čuvajte vašeg ljubimca.

vw-golf-gti-sajam-2014-4

Na Sajmu u Beogradu VW je predstavio Golf GTI performance. Dopao nam se, baš, baš! Karoserija se ne razlikuje drastično od prethodnih GTI modela, instrument tabla je mešavina retro stila i najnovije tehnologije, tako da im okrugli brzinometar, ali i “milijardu dugmića”.

vw-golf-gti-sajam-2014-2

Ono što nam se naročito dopalo su karirana sedišta, kao nekada u “kecu”, koji je često bio spolja žut, a iznutra kariran. Sada su sedišta sportska, ali u retro dezenu. Model predstavljen na Sajmu košta 40.147 evra (sajamska cena – 38.000 evra), ima 230 KS i 350 Nm, zahvaljujući četvorocilindarskom 2.0L benzinskom motoru sa turbo punjačem. Motor ima unapređenu elektroniku, Supersprint izduvni sistem, Stoptech kočioni sistem, KW oslanjanje sa elektronskim podešavanjem visine od 20 mm do 55 mm.

vw-golf-gti-sajam-2014-3

Ovo je, dakle, još jedan jak i izdržljiv Golf, lep i brz, ali pre svega siguran. Jednom rečju – “nemac”.