Nekoliko dana pre početka salona automobila u Ženevi, koji predstavlja jednog od najvećih salona automobila u Evropi, VW je izbacio fotografije novog Golfa GTI. Koliko se može videti po fotografijama, automobil se ne razlikuje od koncepta koji je predstavljen u Parizu septembra 2012. godine. U specifikacijama se navodi da je ovaj GTI brži i efikasniji od svih svojih predhodnika.

Pravi ljubitelji Golfovih GTI mašina nisu morali dugo da čekaju na promociju nove verzije. Posle par meseci od predstavljanja koncept modela, došlo je vreme i za njegovu zvaničnu promociju. Ono po čemu se serijski model vizuelno razlikuje od koncepta iz 2012, jesu drugačije dizajnirane 17 inčne aluminijumske felne. Poznavaoci GTI-ja će lako uočiti ostale detalje, pre svega GTI oznake na prednjoj maski, pragovima, sedištima, volanu.

vw-gti-velika1

Pored toga, možete primetiti da su LED stop svetala zatamnjena i da je na završetku krova postavljen spojler. Zadnji deo automobila ukrašavaju dve hromirane izduvne cevi. Tu je i obavezni difuzor, koji je uklopljen u donji deo zadnjeg branika. Još par detalja upotpunjuje vizuelni izgled automobila, kao što su crvene kočione čeljusti, LED svetla na tablicama…Unutrašnjost ovog GTI-ja ne odstupa preterano od dizajna obične Golf verzije. Promene su napravljene na sedištima, stavljena su sportska crna sedišta prošivena crvenim koncem, zasečeni kožni volan, papučice od nerđajućeg čelika.

vw-gti-velika

Čast da nosi oznaku GTI ima 2.0-litarski turbo-benzinski motor sa četri cilindra, koji pokreće 220 KS. Uz dodatni performance paket, koji se naravno doplaćuje,  ovaj Golf dobija dodatnih 10 KS, što vam neće doneti neku promenu u snazi i brzini automobila. Takođe možete birati između šestosteponog manuelnog ili DSG menjača. Regularni GTI od 0 do 100 km/h stiže za 6,5 s, uz maksimalnu brzinu od 246 km/h. Performance verzija neznatno je brža i dostiže 250 km/h, a do stotke ubrzava za 6,4 sekunde.

Sedma generacija Golfa GTI lakša je od prethodne verzije za 42 kg, tako da automobil ima masu od 1.351 kg. U VW kažu da je to postignuto pre svega zahvaljujući novoj, lakšoj MQB platformi.