Još na salonu u Ženevi imali smo priliku da vidimo premijerno novi Golf GTD, sa više snage, većom ekonomičnošću i manjim emisijama gasova u odnosu na prethodnika. Sada su iz VW-a pustili još novih fotografije koje otkrivaju kako će novi Golf GTD izgledati.

Maksimalna brzina koju dostiže Golf GTD je 230 km/h, a od 0 do 100km/h ubrzava za 7,5 sekundi. Za to je zaslužan 2.0-litarski turbo dizelaš koji oslobađa 181 KS, i za GTD razvija obrtni moment od 380Nm pri 1.750-3.250o/min.

Golf-GTD-front

U standardnu opremu ulazi stop/start sistem i šestostepeni menjač, dok je potrošnja zavidnih 4,2l/100km uz emisiju 190 grama CO2 po kilometru. U poređenju sa prethodnim modelom to znači: 14 KS više, 30Nm veći obrtni momenat, 0,9l manja potrošnja i 25g CO2 manje po kilometru.

Golf-GTD-enterijer

Enterijer GTD-a je sportski opremljen, pre svega sportska sedišta, sportski volan i metalne papučice. U standardnu opremu takođe ulazi i bi-ksenonska svetla, LED zadnje svetiljke, belo osvetljenje na svakom prekidaču, automatska klima, parking senzori… Kao dodatnu opremu VW predviđa akutator zvuka i mogućnost biranja profila vožnje, koji bi činili da TDI motor zvuči još moćnije.

Golf-GTD-back

Da je preuzeto dosta toga od GTI-ja vidi se po spoljašnjosti ovog automobila, sportski branici sa velikim otvorima za vazduh, felne 17-ice Curitiba, hromirani završeci auspuha.