Novu generaciju Golfa kompanija VW je predstavila u septembru 2012.-te. Golf 7 je prikazan na svečanosti u Berlinu. Ovaj auto koji postoji od 1974. godine, do sada je prodat u neverovatnih 29,13 miliona primeraka. Kako vreme prolazi Volkswagen i model Golf velikom brzinom idu ka vrhu. VW grupacija je trenutno na trećem mestu po broju pordatih vozila u istoriji. Sigurni smo da će uskoro auto industrija dobiti novog “vladara”.

Golf „sedmica“ osnovana je na novoj MQB platform, na kojoj se vide promene na motorima, entrijeru, brojni sistemi pomoći za vozača. Popularni DSG menjač ostao je od predhodne generacije. Dok je motor u rasponu jačine od 85 KS do 150 KS. Uz ovaj motor i još par promena, VW smanjuje emisiju štetnih gasova za 23%.

Golf-7-aktuelno-velika

Golf 7 – motori, režimi vožnje…

 

Prvi put je omogućeno biranje režima vožnje: Eco Sport, Normal, Individual i Comfort. Od motora, Golf 7 koristi benzince sa direktnim ubrizgavanjem (TSI) sa 85 KS i 140 KS. Prosečna potrošnja ovog benzinca se kreće oko 5l. Što se tiče dizelaša ostao je standardni TDI motor. Lepa vest je smanjena prosečna potrošnja na 3,8l, a jačina motora je od 105 KS i 150 KS.

Golf-7-aktuelno-velika1

Prvi put VW u putničko vozilu instalira kočioni sistem u slučaju sudara, senzore za otkrivanje umora, prepoznavanje saobraćajnih znakova, sistem automatskog parkiranja.