Za većinu ljubitelja brzine i sportskih automobila, ovaj automobil je bio i ostaće prva prava sportska mašina uz svog naslednika Golf 2 GTI 16v. Ali, u vreme njegovog nastanka, to niko nije ni predpostavio u VW kompaniji. Inžinjeri su samo hteli da poboljšaju preformanse motora malog porodičnog automobila. Međutim, sa povećanjem snage automobila moralo se poraditi i na drugim stvarima, kako bi ovaj auto bio pre svega bezbedan i siguran u vožnji. I tako kroz rekonstrukciju i ojačavanje bitnih delova, inžinjeri VW-a dobijaju pravi sportski porodični auto.

Pri prvom pojavljivanju ovog automobila na VW štandu u Frankfurtu 1975. godine, malo koga je zanimao, pre svega jer je izgledao indentično kao i osnovni Golf 1, bez bilo kakvih dodataka u vizuelnom izgledu. Odmah nakon tog sajma automobila, VW je poradio na estetici automobila, dodao je duboke branike, aluminijumske felne većeg prečnika. To je sve više privlačilo kupce, koji posle prve vožnje u njemu nisu razmišljali o drugom automobilu, iako je u to vreme postojalo dosta kopija GTi motora kao što je recimo Ford Escort XR3. Motor koji je imao tu čast da dobije ime GTI je benzinski 1.6-litarski motor sa 110 KS, koji je zbog male težine automobila od 800kg ubrzavao od 0 do 100km/h za, tada fantastičnih, 9 sekundi.

Prva varijanta GTI-ja ne privlači toliko kupce po izgledu, jednostavno ima previše oštrih ivica na automobilu, unutrašnjost je jednostavnija, bez vazdušnih jastuka, raznih držača, klime, sigurnosnih sistema, što je u današnjim automobila obavezna stavka pri kupovini. Ali verovatno je ovaj automobil i dalje popularan kod nas, jer činjenica da morate sami da rukujete njime, da nema nikakvih vrsta kompijuterske pomoći,  daje neku dozu adrenalina kad ga vozite, bar iz mog iskustva. 🙂

Današnje verzije GTI-ja nisu kao prve, pre svega jer se Golf “ugojio” za skoro 50% više od prvog GTI-ja. Naravno za sve to je potreban i jači motor, veća snaga, ali to povlači i veću potrošnju goriva. Kada se pogledaju sve stavke, cene, i brzina koju razvijaju ovi automobili (što je najvažnije, moramo se složiti :)), Golf 4 GTI ne odskače toliko po onome što nudi od na primer Golf-a 2 GTI 16v, ali po znatno većoj ceni.

GTI-velika

Kada smo kod cene i kupovine, moram napisati par korisnih stvari koje treba proveravati kod Golf 1 GTI-ja, a može se reći i kod svih Golf 1 modela. Iako ima i dalje veliku reputaciju u pouzdanosti delova i motora, na pređenih 100.000 km, treba promeniti osnovne delove motora (ventile, kaiš, itd.) i uraditi servis. Obavezno proveriti da nema korozije na kritičnim mestima za Golfa, kao što su krila, pragovi, vrata, otvor za rezervoar. Korisno je provozati auto, proveriti menjač, da li ja labav, da li se oseća opuštenije, pa ako ima nekih problema trebalo bi promeniti semenige. Od unutršnjosti, treba baciti pogled na ivice sedišta, jer ona se najčešće ogule, naravno na rukohvate i volan. I po meni ne kupovati automobil na koji su dodati razni detalji bez ikakvih funkcija, kao što je zatamljivanje stakala, mnogo zvučnika, pojačalo, velike felne, sve to daje utisak da je predhodni vlasnik više novca utrošio na estetiku, nego na motor i održavanje svog ljubimca, naravno čast izuzetcima.

I na kraju što se tiče rezervnih delova, oni mogu biti skupi u prodavnicama kao originali, zato je moja preporuka da se učlanite  na par sajtova, foruma, i sa drugim poznavaocima i vlasnicima ovog automobila razmeniti savete, pa i delove… 🙂 Naćićete sigurno sve ono što vam treba za vašu “mašinu”. Ukoliko vam je potreban neki rezervni deo ili pak imate viška – možete i besplatno da ostaviti oglas i na sajtu MojGolf.com – dovoljno je da me kontaktirate putem forme na www.mojgolf.com/marketing/ i vaša ponuda/potražnja naći će se na spisku besplatnih malih oglasa u okviru sajta.