Razvoj ovog menjača počinje promocijom šeste generacije Golfa, tačnije sa razvojem populrnog TSI motora. Ovi menjači se razlikuju od predhodnih, pre svega zato što imaju dvostruko kvačilo sa elektronski kontrolisanim zupčanim selekcijama. Motori opremljeni DSG-om imaju mogućnost biranja režima vožnje: obični i sportski.

DSG menjač odlikuje brza i laka promene brzine, promena stepena prenosa bez smanjenja ubrzanja, sigurniju vožnju i lakše izbegavanje nezgodnih situacija, pa čak i ekonomičnost u potrošnji goriva. Motori sa ovim menjačem su dostupni sa 6 i 7 stepeni prenosa.

Menjač funkcioniše po sledećem principu. Kada pokrenete motor i izaberete običan režim, jedno vratilo bira prvu brzinu, dok drugo vratilo priprema narednu. Kada se promena u drugu brzinu, vratilo automatski prelazi na treću i priprema je. I tako se nastavlja ka višim stepenima prenosa, jer snaga jednostavno prebacuje vratilo sa jedne na drugu brzinu. Sve te promene su veoma efikasne i vrlo brzo se dešavaju, za nekih 4 stotinke po promeni. Takođe pored automatskog menjanja, možete koristiti i manuelni menjač. Tako da ako želite da sami određujete stepen prenosa, možete ručno kontrolisati DSG. To možete uraditi na dva načina: pomoću tiptronik menjača, gurajući ručicu napred za stepen više ili nazad za smanjenje stepena brzine, ili pomoću ručica na volanu.Specifikacije DSG menjača sa 6 i 7 stepeni prenosa su različite. Menjač sa 6 stepeni prenosa  je u paketu sa obrtnim momentom motora od 350 Nm, a menjač sa 7 brzina je u paketu sa obtrnim momentom motora od 250 Nm.

DSG-menjac

Tehnologija dvostrugo kvačila radi na dva odvojena zupčanika, ali u zajedničkom kućištu i oba podjednako opterećuju motor. Prvo kvačilo služi za menjačku jedinicu koja obuhvata 1, 3, 5 i 7 stepen prenosa, dok drugo kvačilo kontroliše stepen prenosa 2, 4 i 6 brzine. Zahvaljujući dvostrukom kvačilu DSG je dosta efikasniji od običnog automatskog menjača. Takođe ova efikasnost u paketu sa malom težinom i inteligentnom kontrolom donosi ekonomičnost u potrošnji goriva, u nekim slučajevima i bolju od manulenog menjača. Takođe veliki plus kod DSG-a i dvostrukog kvačila donosi i sistem mehatronike, tačnije spoj mehanike i elektronike u jedu celinu. Ovaj sistem kontroliše vožnju u celini, uzimajući informacije iz svih segmenata vožnje, brzinu automobila, ograničenje brzine na tom delu puta, ubrzanje u toku vremena i režim koji ste izabrali.