Golfovi prve generacije su odavno postali oldtajmeri. To, naravno, ne znači da ne postoji zajednica ozbiljnih zaljubljenika koja će još dugo vremena negovati jedan od najvažnijih Volkswagenovih automobila u istoriji. Ali, dok ih neki vole baš onakve kakvih su izlazili iz fabrike, drugi ipak čine sve kako bi ih dodatno unapredili.

Naravno, bilo kakve prerade koje uključuju povećanje snage najbolje je raditi na Golfu I GTI, pa je tako i DM Motorsport izabrala da svoju preradu bazira na GTI-ju. Ovaj Golf I GTI je kompletno prerađen. Sve osim školjke je izbačeno, a u DM Motorsportu su uspeli da u njega uguraju 4,2 litarski motor V8.

vw-golf-dmsport-1

Prostor ispod poklopca motora je definitivno premali za V8, pa je motor ugrađen iza prednjih sedišta. Ovo je jedan od samo nekoliko Golfova sa motorom postavljenim iza vozača. Iskorišćeni motor je iz Audija S4, a procenjeno je da razvija 340KS. Izvesno je da će DM Motorsport ugrađivati i turbine, pa bi se snaga lako mogla udvostručiti.

vw-golf-dmsport-3

Da bi sve radilo na pravi način trag točkova je morao da bude proširen. Prošireni su i blatobrani, pogon je sada na zadnje točkove, a zadnje vešanje stiže direktno sa Porschea 911 GT2 996. Takođe, i kočnice su pozajmljene od Porschea. I elementi u kabini preuzeti su sa Porschea, a možda i najbolji detalj je to što zadnji diferencijal bukvalno viri kroz zadnji branik.