Novi Volkswagen Tiguan dobio je nagradu Auto Trophy 2015. Drugu generaciju ovog kompaktnog SUV vozila izabrali su čitaoci časopisa Autozeitung u kategoriji “Terenska vozila do 30.000 eura”. Time je prestigao 21 suparnika i nastavio putem uspeha svog prethodnika.

Nakon više od 2,6 miliona prodatih vozila iz prve generacije, novi Tiguan imao je svoju svetsku premijeru na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu IAA. Nova serija  modela konstrukcijski se, i to kao prvo SUV vozilo, zasniva na MQB platformi, zahvaljujući kojoj su proporcije karoserije novog Volkswagenovog terenskog vozila izvedene upadljivo sportski.

autotrophy-1

Sistemi podrške povećavaju udobnost, dinamiku i bezbenost, dok online usluge stvaraju nove dimenzije praktičnosti. Pri tome među funkcije infotainment sistema pomoću aplikacije App-Connect mogu da se integrišu svi aktuelni smartphonovi s operativnim sistemima Apple i Android, a zahvaljujući aplikaciji Media Control čak i tablet računari postaju sastavni deo ovog automobila.

Nagrada Auto Trophy jedno je od najznačajnijih priznanja za automobile u Nemačkoj. Dodela nagrada održana je u Hamburgu, u prisustvu predstavnika privrede i javnog života Nemačke.