U nemačkom gradiću Esenu i ove godine, od 30.11. do 08.12. održan je  “Essen motor show” 46.-ti po redu. Moglo se videti dosta tjunerskih noviteta iz celog sveta, ali nama je pažnju privukao projekat tjunerske kuće ABT. Oni su prezentovali Golf 7 GTI u izmenjenom izgledu i sa dodatnom snagom pod haubom.

Golf je dobio crnu farbu sa naglašenim crvenim delovima, a i postavljen je na nove aluminijumske felne od 20 inča. U kombinaciji sa ovim felnama dolaze i nove gume 235/30, viskoh performansi.

ABT-dark-edition-1

 

Na ovom Golfu se odmah primećuje promene na zadnjim i prednjim spojlerima, kao i na bočnim delovima auta. Napred su dodati veći vazdušni otvori, dok je sa strane auto samo dobio malo na aerodinamici. Nazad ima dosta promena, što se vidi na totalno drugačijem braniku iz koga viri crni hromirani izduv.

ABT-dark-edition-3

Najvažnije promene su možda pod haubom. Auto je dobio na jačini, pa sad ima tačno 300 KS, u odnosu na 230 KS, koliko ima obična GTI verzija Golf-a 7. To se vidi i po smanjenom vremenu potrebno da auto ubrza od 0 do 100 km/h. Osnovnom modelu je potrebno 6,4 s, dok ovaj ABT-ov model ubrza za 5,8 sekundi.